23948sdkhjf

Pensionskasse barsler med 1.000 boliger og 10.000 arbejdspladser i Ballerup

Ballerup Kommune og PensionDanmark har underskrevet en hensigtserklæring om i fællesskab at udvikle et nyt by- og erhvervsområde i bydelen Kildedal i Ballerup Kommune. 

Området bliver markedsført som Kildedal, og det samlede areal kommer til at udgøre 262.000 kvm og indebærer opførelse af 1.000 bæredygtige boliger samt faciliteter, der kan rumme 10.000 arbejdspladser. Bydelen ventes udviklet inden for 8-10 år.  

- Ambitionerne i projektet flugter godt med PensionDanmarks strategiske fokus på at investere i bæredygtigt og innovativt byggeri og udvikling af bydele, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, i en pressemeddelelse om projektet.

Gylden standard inden for bæredygtighed
Det er intentionen, at Kildedal skal have særligt fokus på life science-virksomheder inden for blandt andet MedTech, HealthTech, BioTech, kunstig intelligens mv. Dertil kommer medicinal- og medico-industrien. Kildedal huser allerede internationale life science-virksomheder som Oticon, Cooper Surgical og Novo Nordisk.

Fakta: Kildedal

262.000 kvm by- og erhvervsområde

Op til 10.000 nye arbejdspladser

Op til 1.000 nye boliger

Skal huse en blanding af nye life science- og tech-virksomheder

Med udviklingen af Kildedal er det samtidig hensigten at etablere et serviceerhverv i innovative rammer med det formål at binde området endnu bedre sammen.

Det er dog ikke kun på erhvervssiden, at Kildedal kommer til at skille sig ud. Boligerne vil blive bygget efter høje standarder inden for bæredygtighed og forventes at blive bæredygtighedscertificeret efter standarden DGNB-Guld.

Bygningerne vil blandt andet indrettes med ny teknologi med fokus på, at boligerne lever op til de højeste standarder for energieffektivitet samt sikrer et sundt indeklima for både kommende beboere og medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172