23948sdkhjf

Sønderborg-firma vinder byggeopgaver i kongelig køkkenhave

Til sommer åbner ”Den Kongelige Køkkenhave” ved Graasten Slot, som skal være en helt ny attraktion i Sønderjylland.

Men inden da skal der opføres et paradehus, en vinterhave, mandskabsbygninger, værksted og den gamle gartnerbygning skal ombygges og forvandles til en velkomstbygning.

Arbejderne har Slots- og Kulturstyrelsen netop udvalgt SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning til at stå for, skriver styrelsen i en pressemeddelelse. 

Totalrådgivning på projektet i den kongelige køkkenhave blev i januar tildelt arkitektfirmaet P+P Arkitekter.  

- Opgaven passer rigtig godt til SIB, der tidligere har bygget blandt andet sundhedshus, handicapboliger og ejerboliger i Gråsten, og vi er stolte over at skulle bygge nyt i ”Den Kongelige Køkkenhave” ved Graasten Slot, siger direktør og bygmester Torben Golles, SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, i pressemeddelelsen. 

Skal igen bugne af frugt og grønt
Planen er, at alt står klart til en indvielse af ”Den Kongelige Køkkenhave” i sommeren 2020, hvor haven åbner for offentligheden. 

- Engang bugnede køkkenhaven ved slottet med frugt og grønt, men i de senere år er køkkenhaven skrumpet en del. Det laver vi om på nu, og samtidig åbner vi køkkenhaven op for både lokale og turister, så alle får mulighed for at opleve en kongelig køkkenhave fuld af aktivitet, siger enhedschef Niels Mellergaard, Center for Slotte og Haver, Slots- og Kulturstyrelsen.

Projektet er finansieret af midler fra Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen og med donationer fra Bitten og Mads Clausens Fond, Louis Hansens Fond, Fabrikant Mads Clausens Fond, BHJ Fonden, Sydbank Fonden, Elsass Fonden og Michael Jebsen Fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11