23948sdkhjf

Ørestad bliver 125 ungdomsboliger rigere

Boligminister fejrede rejsegilde sammen med Fsb

Tæt på DR-byen og Københavns Universitet KUA i Ørestad Nord er boligselskabet Fsb i fuld sving med at bygge 125 ungdomsboliger.

Artillerihuset hedder bebyggelsen på Rued Langgårdsvej 3, hvor der mandag blev fejret rejsegilde med besøg af boligminister Kaare Dybvad og Københavns overborgmester Frank Jensen. 

- Det glæder mig, at vi nu er så langt med 125 nye ungdomsboliger, som der er så stor efterspørgsel på, sagde Fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen ifølge en pressemeddelese.

- Jeg ser gerne et opgør med det, vi aktuelt  kan se i tv-serien på DR1 ”De riges by”. Her ser vi helt tydeligt, hvordan chancerne for at bo i København for almindelige mennesker er blevet mindre, tilføjede Fsb-formanden.

Boligselskabet valgte i foråret 2018 Dyrlund Sørensen A/S som totalentreprenør på byggeriet . Rødovre-entreprenøren har Mangor & Nagel og Oluf Jørgensen A/S med som rådgivere.

Kombineret parkering og boldbane 
Artillerihuset bliver opført i tegl og med store fælles tagterrasser med udsigt over Amager og Amagerfælled.

Artillerihuset

Projektet er blevet til i samarbejde med By og Havn, Tetris, NREP og med støtte fra Københavns Kommune.

Totalentreprenør: Dyrlund Sørensen A/S

Arkitekt: Mangor & Nagel Arkitekter

Rådgivende ingeniører: Oluf Jørgensen A/S

Bygherrerådgiver: Emcon a/s

På den ene side af bygningen, mod vest og trukket væk fra Amagerfælledvej, ligger boligerne. På den modsatte side, fungerer den brede gang som opholdsrum. Her sørger vinduer i forskellige størrelser for masser af dagslys ind i huset. Små depotrum til hver bolig opdeler gangen i mindre nicher, som de unge kan bruge til studierum eller ophold. 

Læs også: Mangor & Nagel overtager landskabsarkitekt

Alle boliger har eget køkken og bad. Derudover er der fælleskøkkener på hver etage, vaskeri i stueetagen og elevator. 

Gårdarealet indrettes med dobbelt udnyttelse, så parkeringsarealerne også kan bruges som boldbane. Der kommer også mindre opholdsarealer med flytbare møbler og plantekasser.

Artillerihuset har 125 et-rums ungdomsboliger på 37 kvm brutto samt sek to-rums familieboliger på 54 kvm brutto. Syv af ungdomsboligerne er indrettet til beboere med bevægelseshandicap.

Der er forventet indflytning i september 2020.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.143