23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Søg ud i verden og du skal finde

En karriere inden for arkitektur er uforudsigelig og kan tage en nyuddannet arkitekt til alverdens byer og lande.

Sådan begrundede en ung arkitektstuderende i gårsdagens avis sine overvejelser om at søge mod udlandet både i løbet af studiet og efter endt uddannelse.

Vi sætter i denne uge fokus på de danske arkitektstuderende, og heldigvis for det hjemlige arkitektfag søger mange nye arkitekter mod udlandet i jagten på nye kompetencer.

Og selvom unge arkitekter sikkert drømmer om at blive den nye Bjarke Ingels, Jørn Utzon eller Henning Larsen, er det set fra et virksomhedsperspektiv rigtig godt, at de kommende arkitekter har et internationalt udsyn.

For flere danske arkitektvirksomheder har i dag en større omsætning på de udenlandske markeder end herhjemme. Og i konkurrencen med de største internationale tegnestuer er det vigtigt, at fremtidens arkitekter tilegner sig internationale kompetencer og får inspiration fra udenlandsk arkitektur.

Det kommer ikke kun de største danske arkitektvirksomheder til gode. For de mellemstore virksomheder er også nødt til at have det internationale udsyn, hvis de i fremtiden skal kunne klare sig. Udsynet har mange af dem allerede i dag, og derfor er det kun godt, at fremtidens arbejdskraft bliver stadig mere international orienteret.

"Søg, så skal I finde," lyder det i Bibelen. Inspirationen skal de danske arkitektstuderende fortsætte med at søge og finde i udlandet. Til gavn for virksomhederne og dansk arkitektur.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078