23948sdkhjf

Munkemose Park til både by- og landmennesker

Munkemose eller Mosen, som de lokale kalder området, ligger i hjertet af Odense og er på hele 8,5 hektar. Altså masser af plads til børnefamilier.

De smukke, gamle bygninger ved Munkemose - den tidligere tekniske skole - er i fuld gang med at blive bygget om til godt 115 moderne lejelejligheder, nu kaldet Munkemose Park, primært henvendt til familier og seniorer.

Det er bygherre og ejendomsudvikler Tasfo Selskaberne der i samarbejde med blandt andre Arkitema Architects i Aarhus står bag den aktuelle forvandling af de bevaringsværdige og delvist sammehængende bygninger. Samlet strækker de sig over 14.000 kvm og de nye lejligheder vil variere fra 54 til 143 kvm.

- Den største udfordring byggeteknisk og økonomisk har været at håndtere alt det vand, vi har i mosen. Byggeteknisk skabt det en del udfordringer at holde alt det vand godt på afstand. Og så har det været en opgave at bevare så meget som muligt, så vi ikke flår bygningernes dna ud med renoveringen. for eksempel har vi bevaret den tidligere skole store trappeopgang, da den er meget identitetsskabende, siger Tasfo-ejer Jesper Steen Tastesen til Arkbyg.

- Renoveringen sker med respekt for husenes elegante særpræg såsom de store vinduespartier og den flotte stukkatur. Første etape er afleveret, og de første 50 lejligheder ud af i alt 115 er lejet ud, tilføjer Jesper Steen Tastesen.

Fra skole til bolig

Bygningerne ved Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense har oprindeligt huset Teknisk Skole i Odense og senere Fyns HF-kursus, en del af HF & VUC FYN.
Erhvervsakademiet Lillebælt har lejet en stor del af bygningen, inden de i 2016 flyttede i nye bygninger på havnen i Odense.
Derefter gik renoveringsplanlægningen- og arbejdet i gang.

Han fortæller, at etape 2 bliver færdig til april, og han forventer stor interesse.

- Dels fordi der ikke er så mange, der bygger i den kvalitet til udlejning, dels fordi der bliver plads og grønne områder til børnefamilier. Vi går efter at bygge noget, som vi også gerne selv ville bo i, siger han.

Derudover sker renoveringen under hensyntagen til bevaringsbestemmelserne.

Til det formål har bygherre samarbejdet med erfarne håndværkere, ingeniører og bevaringseksperter, som Henneby Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S, Akvatur, Strøjer Tegl og Oras Armatur.

Og de nye beboere, der i disse dage og uger har mulighed for at opleve fremvisningslejligheder, kommer til at bo i traditionsrige omgivelser.

Odense Kommune købte i 1881 området af Munke Mølles fabrikker, da man dengang ønskede at holde området fri for bebyggelse. I 1894 fik Odense Boldklub en bane i området, og i dag er der stadig boldbaner til mange formål.

I 1912 blev Munke Mose omdannet til bypark, hvor man også i dag finder en smuk kombination af gamle træer, søer og vandløb.

Nye måder at bo på
Ejendommen vil efter ombygningen have et stort gårdrum, der skal skabe rammerne for et godt socialt miljø, og der er planer om at lave fælleslokaler, hvor folk kan mødes til forskellige aktiviteter og fællesspisning.

- Der er blevet holdt beboermøder og dannet grupper, der kommer til at stå for indretning af fælleshus til spisning og orangeri, så man er i fuld gang, siger Jesper Steen Tastesen, der er stolt af, at man på måde viderefører en dansk tradition med at spise sammen.

- Vi vil skabe noget helt særligt i ejendommen. Noget, der tager hensyn til bæredygtighed og de nye trends for, hvordan generationer lever sammen. Vi oplever efterspørgslen i andre storbyer efter alternative boformer, og det vil vi være de første til at introducere i Odense, siger han.

Jesper Steen Tastesen tilføjer dog, at fællesskaber ikke bare kommer af sig selv.

- Derfor kræver det også, at man som udlejer afsætter noget økonomi til at det kan udvikle sig. ///

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19