23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byg nu nogle flere studieboliger

Hvert eneste år søger unge, håbefulde mennesker til de store universitetsbyer for at starte på et studie. Og hvert eneste år er der fokus på, at der er mangel på små studeboliger til en rimelig pris.

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at der samlet set er mangel på studieboliger til 10-11.000 studerende i landets store uddannelsesbyer.

Analysen viser også, at manglen på studeboliger betyder, at flere dropper ud af studiet. Det er nemlig sådan, ifølge analysen, at studerende med mere end 12 kilometer mellem hjem og uddannelse i højere grad springer fra deres uddannelse, end studerende der bor tættere på

Nu kan man nok mene, at de unge mennesker da sagtens kan pendle frem og tilbage til studiet. Og det er der også mange som gør. De søger imidlertid også nærvær i et studiemiljø, hvor skole og fritid smelter sammen på en mere naturlig måde. Og det er der ikke noget at sige til. Det er ikke kun forelæsningerne og læringsmiljøet på skolen eller universitetet, der er med til at forme de unge mennesker, som skal føre samfundet videre. Et studiemiljø, hvor meninger brydes og hvor deling af viden og ideer sætter nye tænker i gang, er med til at fastholde de studerende på studiet. Selvfølgelig tilsat passende mængder af fest og farver.

Det handler om nærhed, nærvær og samvær. Og det kan flere studieboliger i de store uddannelsesbyer altså være med til at opfylde. Så er det egentlig ikke bare at få sat gang i byggeriet!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125