23948sdkhjf

Guldborgsund Forsyning bygger op og river ned

Guldborgsund Forsyning sendte i foråret renovering af fem af selskabets renseanlæg ud i et samlet EU-udbud. Manglende konkurrence fik Guldborgsund Forsyning til at aflyse udbuddet og i stedet dele opgaven op i fem etaper.

- Det havde været nemmere, hvis vi havde kunnet udbyde det hele i én mundfuld, siger projektchef hos Guldborgsund Forsyning Jesper Reinhold.

Når det så er sagt, så er han faktisk ikke ked af, at det ikke er endt med én samlet totalentreprise.

- Nu har vi brugt et halvt års tid på at detailprojektere anlæggene. At entreprisen er blevet delt op i fem delentrepriser har betydet, at vi er meget mere med inde over. Vi har haft større indflydelse på projekterne, siger Jesper Reinhold.

Der er tale om en anlægssum på samlet set - for de fem etaper - på flere hundrede  millioner kroner. 

Nummer to og tre
Første etape, som gjaldt entreprisen på renseanlægget i Gedesby og etablering af trykledninger og pumpestationer, blev sendt i udbud i juli.

Den 16. oktober 2019 sender Guldborgsund Forsyning de næste to etaper af renoveringsprojektet, der går under titlen ’Mod nye tider’, i EU-udbud.

Det drejer sig om totalrenoveringen af Nykøbing Falster Renseanlæg og totalrenoveringen af Stubbekøbing Renseanlæg.

Procestankene bliver
Etape to, som også er det største af de i alt 5 etaper, omfatter totalrenovering af Nykøbing Falster Renseanlæg. Der er tale om et EU-udbud i hovedentreprise med prækvalifikation.

Og når Guldborgsund Forsyning skriver totalrenovering, så mener de det.

- Efterhånden som vi bygger nyt, så river vi det gamle ned. Vi har lavet flere omkoblingsplaner og så tager vi det i faser, forklarer projektchef Jesper Reinhold, Guldborgsund Forsyning.

Når hele projektet er slut vil Guldborgsund Forsyning ende med et spritnyt anlæg. Undtagen de to procestanke. De får lov at blive stående, da de er for gode til at blive sendt på skrotpladsen. Derudover er det næsten op til byder at vælge og vrage mellem teknologier og udstyr.

- Det er et EU-udbud så rent lovgivningsmæssigt kan vi ikke vælge udstyret. Vi har haft Envidan til at regne på processer, pumpekapacitet og komponenter, men ud over det er der frit valg, fortæller Jesper reinhold

Guldborgsund Forsyning forventer at kunne tage første spadestik til den store renoveringsopgave den 6. maj 2020 – med teknisk aflevering af hele projektet i oktober 2021.

Hovedentreprise i Stubbekøbing
Det andet delprojekt omfatter totalrenovering af Stubbekøbing Renseanlæg.

Denne etape udbydes som hovedentreprise i underhåndstilbud blandt et antal inviterede entreprenørfirmaer, da projektets omfang ikke kræver EU-udbud.

Også her har Guldborgsund tænkt sig at bygge op og rive ned. Og også her får procestanken lov at blive tilbage. I Stubbekøbing skal den dog lige have en make-over, hvilket vil tage en 14 dages tid, hvor man i stedet kører på et mobilt anlæg, fortæller Jesper Reinhold.

Han forventer at tage første spadestik den 12. februar 2020 med teknisk aflevering i juni 2021.

MSE vinder Gedesby
Første entreprise af de fem blev sendt i udbud i juli. 

Opgaven omfatter en nedlægning af det eksisterende renseanlæg i Gedesby. etablering af en pumpestation og trykledninger til Gedser Renseanlæg samt etablering af en særlig ledning med tilhørende pumpestation ved Scandlines’ terminal i Gedser.

Her har Guldborgsund Forsyning entreret med en lokal entreprenør.

Det er firmaet MSE, der skal stå for hele molevitten lige fra nedlægning af renseanlægget i Gedesby over trykledningerne til etablering af pumpestioner.

Første spadestik til den del tages i november måned.

Udbud og efterspørgsel

Projektet på Nykøbing Falster Renseanlæg er et EU-udbud i hovedentreprise med prækvalifikation. Interesserede tilbudsgivere har indtil den 17. november til at anmode om prækvalifikation. Efterfølgende vil de indkomne anmodninger blive evalueret, og herefter vil de prækvalificerede entreprenører skulle afgive et egentligt tilbud inden 23. marts 2020.

Det andet delprojekt omfatter totalrenovering af Stubbekøbing Renseanlæg. Denne etape udbydes som hovedentreprise i underhåndstilbud blandt et antal inviterede entreprenørfirmaer, da projektets omfang ikke kræver EU-udbud.

De inviterede tilbudsgivere har indtil 16. december til at komme med tilbud, og første spadestik forventes taget 12. februar 2020 med teknisk aflevering i juni 2021.

Der resterer nu igangsætning af yderligere to etaper af renoveringsprojektet Mod nye tider. Det drejer sig om totalrenovering af Marielyst Renseanlæg samt totalrenovering af Gedser Renseanlæg.

• Totalrenovering af Marielyst Renseanlæg (underhåndstilbud, januar 2020)
• Totalrenovering af Gedser Renseanlæg (EU-udbud med prækvalifikation, april 2020)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125