23948sdkhjf

Tre finalister kæmper om pris for samfundsansvar i byggeriet

Et ligestillingsprojekt, en entreprenør og en boligforening kan modtage den særlige Jubilæumspris for Samfundsansvar til Building Awards

Initiativet Boss Ladies, der skal tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen, entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen samt Himmerland Boligforening er i spil til at modtage den særlige Jubilæumspris for Samfundsansvar, som Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) uddeler ved Building Awards den 7. november.

Totalt var 18 organisationer, virksomheder eller indsatser indstillet til prisen.

Men formanden for FBSA og for juryen, Palle Adamsen, mener, at de tre finalister alle viser, hvordan byggeriet kan bidrage med samfundsansvar.

- De tre finalister rammer på hver sin måde plet i deres innovative tilgang, der viser, hvad byggeriet kan bidrage med på den sociale dagsorden, og som kan inspirere andre i branchen til at gå i samme retning. De arbejder med forskellige målgrupper og tilgange til samfundsansvar, men de går alle godt i tråd med vores fokus på social bæredygtighed og FN’s verdensmål i foreningen, siger Palle Adamsen i en pressemeddelelse.

Prisen
Foreningen for Byggeriets Samfundsansvars Jubilæumspris hylder det stærke samarbejde, som har skabt social bæredygtighed under selve byggeprocessen eller med inklusion som mål for det færdige byggeri. 
18 organisationer, virksomheder eller indsatser var indstillet og er bedømt ud fra fire kriterier:
  • Grad af værdi for det omkringliggende samfund
  • Forretningsmæssig værdi
  • Nytænkning og samarbejde
  • Kobling til FN’s verdensmål

Ligestilling i skurvognen
Boss Ladies-projektet arbejder for at skabe ligestilling i skurvognen, i uddannelsesvejledningen og på erhvervsuddannelserne, så det ikke mindst bliver lettere at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen.

Folk fra projektet har allerede i det første år undervist 2.000 elever i folkeskolen. Samtidig har 51 piger som følge af initiativet fået en praktikplads i en lokal virksomhed, ligesom mange folkeskolelærere har oplevet, at eleverne har fået nye perspektiver på køn og uddannelse.

Social renovering
Enemærke & Petersen er nomineret for sit sociale engagement i at skabe bedre arbejdsvilkår og flere praktikpladser til unge og udsatte.

Eksempelvis ved renoveringen af Rosenhøj-området i Aarhus, hvor arbejdsløsheden blandt de 20-29-årige var dobbelt så høj som landsgennemsnittet. Her forpligtet entreprenørvirksomheden sig til, at uddanne seks-otte lærlinge og årligt tage op mod 40 personer ind i virksomhedspraktik og løntilskudsjob i samarbejde med de øvrige underentreprenører.

Resultatet var mærkbart. Hele 43 arbejdsløse beboere kom i beskæftigelse under renoveringen af Rosenhøj. Af dem havde Enemærke & Petersen 14 unge ansat og ni er i dag i uddannelse eller fast job.

Bydel integrerer
Den sidste finalist, Himmerland Boligforening, har formået at renovere et udsat boligområde og forvandlet det til en blomstrende og mere åben bydel, der integrerer både erhverv, sundhedshus og en blandet beboersammensætning i området.

Renoveringen til 1,4 mia. kr. er understøttet af en række boligsociale indsatser, hvilket blandt andet har resulteret i højere uddannelsesniveau og -parathed samt lavere kriminalitet blandt beboerne.

Building Awards 2019
Licitationen – Byggeriets Dagblad arrangerer for anden gang Building Awards 2019, som sætter fokus på byggeriets værdiskabelse.
Building Awards 2019 foregår torsdag den 7. november 2019 og starter med en konference på Blox i København med temaet, hvordan Danmark bliver en grøn supermagt.
Om aftenen rykker Building Awards til The Plant i København, hvor 10 priser uddeles ved et stort awardshow.
Licitationen – Byggeriets Dagblad arrangerer Building Awards 2019 i samarbejde med Bygherreforeningen, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA), Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Boligfonden Kuben, Dansk Arkitektur Center, Dansk Byggeri og foreningen Lean Construction DK
Man kan læse mere om Building Awards 2019 her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11