23948sdkhjf

Spadestik i Slagelse indvarsler 1.000 boliger

Slagelse bliver det første sted, hvor Agorahaverne, et nyt koncept for seniorboligfællesskaber, får sin fysiske form. Ibihaven hedder bebyggelsen hvis første etape i Slagelse består af 76 lejeboliger. 

Første spadestik til seniorbofællesskabet på Elmesvinget i Slagelse blev taget mandag den 7. oktober, og æren tilfaldt Slagelses borgmester, John Dyrbo Paulsen (S), sammen med Rasmus Friis og Andreas Trier Mørch.

Ibihaven er opkaldt efter designer Ibi Trier Mørch, som levede en stor del af sit liv i Slagelse, og derfor var også hendes søn, Andreas Trier Mørch, arkitekt og fotograf, inviteret til at deltage ved det førte spadestik på grunden i Slagelse.

Fakta: Ibihaven - Agorahaverne 1. etape

Omfang: 76 boliger

Hvor: Elmesvinget, Slagelse

Bygherre/udvikler: Tetris A/S

Entreprenør: Rasmus Friis A/S

Arkitektrådgiver: Sangberg

Ingeniør: Moe

Modulproducent: Flexmodul

Skal udbredes til hele landet
Agorahaverne-konceptet er udviklet af Tetris A/S i samarbejde med forskere fra Københavns Universitet, antropologer og Sangberg som arkitektrådgivere. Planen er, at det i de kommende år skal være model for byggeri i en række bynære områder i Danmark. Moe er rådgivende ingeniører, mens Flex Modul leverer træ-modulerne. 

- I tæt samarbejde med Tetris har vi de sidste år udviklet Agorahaverne. Det er et projekt, hvor vi har trukket på vores ekspertise inden for klimavenligt industrielt byggeri i stor skala og hermed for alvor gøre en forskel med hensyn til, hvordan vi i fremtiden bygger bæredygtigt til den 3. alder., siger Jonas Sangberg, kreativ direktør og indehaver hos Sangberg, i en pressemeddelelse.

I udviklingsfasen er Agorahaverne gået under arbejdstitlen VoksenPlus. 

Byggeriet i Slagelse er kun det det første i en ambitiøs femårig udviklingsplan, der bl.a. omfatter opførelse af 1000 nye lejeboliger med et samlet areal på over 80.000 kvm, fordelt på 15 byer. I første fase primært på Sjælland, fx Slagelse, Næstved, Holbæk og Ballerup, skriver Tetris i en pressemeddelelse.

Klimavenligt byggeri
Boligerne i Agorahaverne er organiseret i en to-treetagers karrébebyggelse, der kædes sammen af en atriumhave - et overdækket ’byrum’. Atriumhaven er tiltænkt at være er naturligt omdrejningspunkt for fællesskabet i bofællesskabet. Fokus på fællesskabet er derudover med til at modvirke ensomhed blandt seniorer.

Agorahaverne opføres som modulbyggeri i træ. Ambitionen er at opnå DGNB-guld certificering.

- Vi har brugt godt halvandet år på at udvikle Agorahaverne med fokus på bæredygtighed. Både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, forklarer Martin Wagner fra Tetris A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203