23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En erhvervsfjendtlig regering ser rødt

Håbet om vækstinitiativer for erhvervslivet og bedre erhvervsforhold blev for alvor skudt ned, da finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede S-regeringens første finanslovsforslag i går. For forslaget er blottet for erhvervsvenlige tiltag og tegner til at koste danske virksomheder milliarder.

Tager man de positive briller på først, skal der lyde ros for, at det særlige omprioriteringsbidrag på uddannelsesområdet bliver tilbagerullet, ligesom regeringen afsætter en milliard kroner til grøn forskning. Desuden er højere punktafgifter og aktiebeskatning udeladt.

Men herefter er det en række af tiltag, som regeringen har præsenteret, der vil ramme virksomhederne på pengepungen.

Arveafgiften ved generationsskifter i familieejede virksomheder forhøjes fra 6 til 15 pct. Og virksomhederne skal ligeledes betale de første 40 dage af en ansats langtidssygmelding mod i dag 30 dage. Det fremmer ikke ligefrem lysten til at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet og er heller ikke videre fremmende for øget beskæftigelse.

Regeringen glemmer desværre, at væksten i samfundet i høj grad kommer fra erhvervslivet - og at virksomhederne gerne vil være en medspiller.

Det er selvfølgelig lige i de røde støttepartiers turban at lægge en misundelsesskat på generationsskifter. Men de glemmer, hvor mange arbejdspladser familieejede virksomheder egentlig skaber.

Regeringen ser for alvor rødt med sit finansforslag og har indtil nu vist sig som mere erhvervsfjendtlig end erhvervsvenlig.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157