23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: En tale uden skygge af erhvervsliv

Det er ikke fordi, at erhvervslivets rammevilkår og dets status herhjemme plejer at fylder det store, når skiftende statsministre har holdt deres årlige åbningstale i Folketinget.

Heller ikke i statsminister Mette Frederiksens (S) første åbningstale i går. Talen handlede ikke mindst om velfærd og så de store klimaudfordringer, som var det helt store tema ved folketingsvalget i juni.

I forhold til klimaforandringerne erkender, Mette Frederiksen ganske vist, at virksomhederne har en stor rolle at spille - i øvrigt uden at nævne bygge- og anlægsbranchen med et ord.

Og det er overhovedet ikke for at lyde forsmået. Men det er jo påfaldende, at når statsministeren i sin tale siger, at alle de store brancher skal med, så udelader hun bygge- og anlægsbranchen, som om nogen er klar til at tage den grønne føretrøje. Netop fordi branchen også har erkendt, at skal CO2-forbruget nedbringes, kan en stor del af gevinsten hentes i bygge- og anlægsbranchen.

Dansk erhvervsliv er uden tvivl klar til at tage deres del af ansvaret for at fremme den grønne dagsorden. Men det skal også være et erhvervsliv med gode vækstbetingelser, og her har regeringen ikke ligefrem spillet offensivt ud. Tag bare den øgede beskatning ved generationsskifter, som ikke ligefrem fordrer en vækstdagsorden i de talrige familieejede virksomheder herhjemme.

Den grønne dagsorden og virksomhederne går hånd i hånd. Men de skal også have optimale forhold for at præstere. Og det mangler regeringen fortsat at bevise, at den vil skabe.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109