23948sdkhjf

Træls: Fisk på land og tørke trækker jysk entreprenør i minus

- På godt jysk er det da træls, at vi ikke tjente penge på det arbejde, vi udførte sidste år, men det har vi dog gjort på langt de fleste byggesager, udtaler adm. direktør John Gråkjær i en pressemeddelelse om Gråkjær Holding A/S' 2018/19-regnskab. 

Og der er god grund til at kalde det et træls år. Et minus på 30 mio. kr. blev det til i det 45 år gamle byggefirma, viser et endnu ikke offentliggjort regnskab. 

- De sager, der har givet os tømmermænd, har vi taget konsekvensen af og er videre nu, uddyber John Gråkjær. 

Var ikke det rigtige - endnu
Direktøren henviser til firmaets satsning på landbaserede fiskeopdrætsanlæg. Afdelingen, som er opbygget over en årrække, er i dag omstillet til at have fokus på konceptudvikling og projektering. 

- Det var et sats at tro på fiskeopdræt på land – lige nu. Der er stor interesse for fisk som fremtidens fødevarer. Vi er dog for tidligt ude. Jeg er sikker på, at der vil være muligheder for at tjene store penge på landbaseret fiskeopdræt i fremtiden, forudsiger John Gråkjær. 

Gråkjær har projekteret landbaserede fiskeopdrætsanlæg så langt væk som Norge, Dubai og Sydafrika. Der er tale om projekter til 200-300 mio. kr., som mangler den endelige finansiering. Dette har dog taget meget længere tid end forventet, og derfor er konsekvensen taget ved at justere og omplacere medarbejdere i organisationen.

Sommeren 2018 gav mange landmænd en katastrofal høst, hvilket har kunnet mærkes i Gråkjærs landbrugsafdeling.  

Udsigt til bedre tider i landbruget giver dog grund til optimisme for såvel salg, omsætning og resultat i Gråkjær Landbrug.

Status: Overskud de første måneder
Den 1. januar 2019 satte John Gråkjær sig selv i direktørstolen igen. Det betyder, at han har brugt foråret på at gennemgå hvert enkelt byggeprojekt for at optimere. 

I regnskabsåret 2019/er der reduceret i de faste kapacitetsomkostninger med 25 mio. kr. 

John Gråkjær har desuden indskudt 25 mio. kr. i firmaet, hvilket betyder, så virksomheden fortsat har en stærk egenkapital og en høj soliditet. 

- Vi har fået en god start på det nye regnskabsår med overskud de første måneder og en positiv udvikling i ordrebeholdningen i såvel erhvervs- som i landbrugsafdelingen, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11