23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Dyrebar viden flyder ud af landet

Fremkommeligheden i København og i Nordsjælland bliver mærkbart forbedret i denne weekend.

I morgen klipper Kronprinsesse Mary snoren til Fjordforbindelsen ved Frederikssund, der ikke bare bærer hendes navn, men også bliver Danmarks 10. største bro. Og på søndag kan københavnerne så fornøje sig med gratis transport for en dag, når togene på det storstilede metroprojekt, Cityringen, begynder at køre i fast pendulfart mellem linjens 17 stationer. Dermed får københavnerne - på papiret i hvert fald - endnu bedre offentlig transport.

Men de to gigantiske infrastrukturprojekter er også et symbol på, hvor svært danske entreprenører har det i konkurrencen med deres udlandske kolleger i kampen om de helt store bygge- og anlægsprojekter herhjemme.

Broen i Frederikssund er opført af et konsortium bestående af italienske, belgiske og spanske entreprenører. Og Cityringen er opført af et italiensk konsortium. Samtidig har ikke mindst italienske entreprenører støvsuget markedet for store sygehusbyggerier.

Det er selvfølgelig positivt at udenlandske entreprenører finder det danske marked attraktivt. Og som danskere skal vi glæde os over, at vi igen har formået at opføre store broer og metrobyggeri.

Men omvendt mister dansk byggeri dyrebar viden, når danske entreprenører ikke kan komme til fadet på de store projekter. Og kompetencer flyder ud af landet, når projekterne er færdige. Det er ærgerligt og på sigt ikke befordrende for dansk byggeris udvikling.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095