23948sdkhjf

Rødbyhavn-hotel bliver bygherrecenter for Femern-forbindelsen

I forbindelse med opstart af anlægsarbejderne til Femern-tunnelen på dansk side etablerer Femern A/S et bygherrecenter i Rødbyhavn. 

Det oplyser det det statsejede bygherreselskab bag Femern-tunnelen i en pressemeddelelse.

Efter en grundig screening af forskellige lokaliteter på Lolland er valget faldet på hotelbygningen ”Danhotel” i Rødbyhavn. Femern A/S har indgået aftale om overtagelse af hotelbygningen på Havnegade i Rødby. 

- Fra bygherrecenteret kan vi føre tæt tilsyn i hele byggefasen. Tilstedeværelsen i Rødbyhavn sikrer, at vores medarbejdere er tæt på byggepladsen, og dermed hurtigt og effektivt kan håndtere de problemer, der måtte opstå, siger Claus F. Baunkjær, administrerende direktør i Femern A/S, i pressemeddelelsen. 

75 kontorpladser og plads til overnatning
Tilsynet skal sikre en høj kvalitet i byggeriet og overholdelse af alle krav til blandt andet miljøbeskyttelse, arbejdsmiljø, løn- og ansættelsesforhold samt boligkvalitet, som entreprenørerne skal leve op til. 

Bygherrecentret bliver samtidigt omdrejningspunkt for bygherrens dialog med borgerne i området, de lokale myndigheder, statslige aktører, de faglige organisationer og de mange øvrige aktører.  

Danhotel vil efter overtagelsen blive istandsat og indrettet, så bygningen matcher selskabets behov for kontorpladser, overnatning, mødefaciliteter og udstilling. Bygningen vil efter ombygningen have kapacitet til cirka 75 kontorarbejdspladser, et antal overnatningspladser, reception samt møde- og -udstillingsfaciliteter 

Omkring en tredjedel af Femern A/S’ medarbejdere ventes i anlægsfasen have fast base i Rødbyhavn, mens endnu cirka en tredjedel vil have skiftende arbejdssted mellem København og Rødbyhavn. Den sidste tredjedel vil arbejde fra København eller i Tyskland. 

Omkostninger til overtagelse og istandsættelse af bygherrecentret afholdes inden for det eksisterende anlægsbudget. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109