23948sdkhjf

Specialopgave: Sender mere end 220 lastbiler fra Lille Skensved til Bratislava

En virksomhed i Lille Skensved nord for Køge samarbejder med den internationalt anerkendte tegnestue Zaha Hadid Architects med hovedkontor i London. 

Virksomheden er BB Fiberbeton, der netop har produceret det sidste element til tre højhuse i Slovakiets hovedstad Bratislava. Fiberbeton er brugt som en slags exoskelet til de tre organisk formede tårne, der udgør projektet Sky Park. 

- Zaha Hadid tegnestuen er kendt for sine spændende former i arkitekturen og for at konstant udfordre arkitekturens grænser med et eksperimenterende formsprog. Derfor har det også været en interessant opgave for os, da de organiske former netop er det, der kan være det helt unikke ved fiberbeton, siger medejer Nikolaj Aalund Brandt, BB Fiberbeton, i en pressemeddelelse. 

De sidste fiberbetonelementer er netop blevet produceret på fabrikken i Lille Skensved. Mere end 220 lastbiler har transporteret de mere end 3.000 elementer fra Danmark til Slovakiet. 

Højhusene i Bratislava forventes helt færdige i 2020.

Sender flere vognlæs til Bratislava
Materialet fiberbeton er særlig fleksibelt og formbart i produktionsprocessen. Det kan bukkes og detaljeres både i forhold til geometri og overflader. Arkitekter som den London-baserede tegnestue har dermed stor designfrihed.

Ifølge Nikolaj Aalund Brandt er materialer også meget holdbart og meget let, da det oftest produceres i 12 mm tykkelse

I Lille Skensved er de allerede godt videre med andre projekter. Blandt andet med facadeelementer til et andet stort byggeprojekt i Bratislava. Akkurat på den anden side af gade overfor Sky Park.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095