23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Øget pres på vejene fordrer en plan

Der kommer stadig flere biler ud på de danske veje. Alene i 2018 voksede den danske personbilpark med 65.000 køretøjer, så det nu nærmer sig 2,6 mio. biler.

Og kigger man på de lastbiltrafikken er den også stigende. Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at kørslen med lastbiler steg med 1,7 pct. sidste år - og på motorvejene med 3 pct.

Et stigende antal person- og lastbiler giver selvfølgelig udfordringer på et i forvejen overbebyrdet vejnet. Tage bare indfaldsvejene til København, hvor bilerne i myldretiden holder i lange køer.

Her skulle man jo så tro, at de lange køer på vejene ville få flere til at tage den offentlige transport. Men i og med at der kommer flere biler på vejene, er det jo langt fra tilfældet.

Et øget pres på vejene gør bare en ny infrastrukturplan endnu mere påkrævet. Den skal sætte rammerne for udvidelsen af ikke bare det danske vejnet, men også skabe bedre vilkår for den offentlige transport med en endnu bedre jernbane.

Borgerne i eksempelvis Nordsjælland hungrer stadig efter en motorvejsudbygning, som vil kunne lette trafikken. Og ved E45 i Østjylland har en motorvejsudbygning været påkrævet i mange år.

Derfor er det også så ærgerligt, at en samlet flerårig infrastrukturplan fortsat lader vente på sig. Der er brug for, at presset på vejene bliver lettet ved fortsatte udbygninger og forbedringer, og at Danmark eksempelvis har en jernbane, der kan måle sig med resten af Europa.

Privat og offentlig transport skal gå hånd i hånd. Men det fordrer den nuværende infrastruktur ikke.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094