23948sdkhjf

Intelligent maskincenter åbner i Ringsted

Et nyt demoområde hos Scantruck i Ringsted skal vise, hvordan intelligente maskiner kan hjerne derudad

Der bygges mere og mere intelligens ind i entreprenørmaskinerne, og det kræver sin maskinfører at følge med i udviklingen. Det går nemlig rimeligt hurtigt i øjeblikket. Men nu er der mulighed for at følge med udviklingen på tættere hold.

Scantruck A/S’ afdeling for Østdanmark i Ringsted åbner nu ifølge en pressemeddelelse sit nye IMC demo-center, hvor entreprenører, maskinførere og anlægsfolk får mulighed for at opleve det nyeste inden for intelligent maskinstyring og Smart Construction. Det nye center åbner sidst i oktober, og vil ligge i umiddelbar tilknytning til Scantrucks salgs- og serviceafdeling.

Maskiner klar
- Vi etablerer et center, hvor entreprenørbranchens folk har mulighed for at se og prøve de intelligente maskiner. Der vil normalt altid være både en gravemaskine og en dozer med intelligent maskinstyring på pladsen. Det giver os mulighed for at få en snak med maskinførere og entreprenører på seriøse betingelser. For at udnytte intelligent maskinstyring optimalt er det en forudsætning, at man kender de lokale forhold. Det gør vi på den nye demo-plads, hvor vi har lavet forskellige typer designs på forhånd, forklarer Jan Larsen, som er i spidsen for Scantrucks eksperthold i IMC - intelligent maskinstyring.

- IMC Demo-centret giver os mulighed for at invitere kunder ind og høre om deres behov, kigge på maskinerne og lægge data ind i systemerne for forskellige typer opgaver, siger Jan Larsen.

- Kunderne vil kunne opleve hele processen fra landmåling, fremstilling af data til maskinstyring og til den avancerede styring af byggepladsen med hjælp fra Smart Construction. Det kan vi gøre bedst muligt, fordi vi kender området, maskinerne skal køre på. Netop når man kender forholdene, kan vi lægge de rigtige data ind, forklarer Jan Larsen.

Smart Construction er fremtidsperspektivet, som Komatsu allerede har gjort til nutid. Byggepladser scannes med droner, og med scanningerne kan der laves præcise beregninger af, hvilke maskiner der skal sættes på opgaverne, hvor meget jord der skal flyttes, hvor lang tid arbejdet vil tage, og mange andre parametre til at optimere projekterne.

- Der bliver tale om en styrkelse af hele den digitale del af at køre med store entreprenørmaskiner. I modsætning til demonstrationer ved traditionelle åbent hus-arrangementer, kan vi på Scantrucks IMC demo-center køre helt efter den enkelte kundes behov. Hvis kunden efterfølgende ønsker at prøve maskinerne af på egne opgaver, har vi et bedre udgangspunkt for en succesfuld demo, forklarer Jan Larsen.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.3