23948sdkhjf

Nedbrydning i vækst hos midtjysk entreprenør

Nye kræfter og nedbrydning som et forretningsområde i vækst giver nye investeringer hos jysk entreprenør

Det går godt hos Spjald Entreprenørforretning A/S. Siden 1. januar 2017 har Nicolas Anneberg været medejer af firmaet, og han driver firmaet sammen med faderen Ove Juelsgaard Kristensen.

De to har fundet ud af, at nedbrydning er et spændende forretningsområde, som man fremover vil satse mere på.

- Der er en masse at lære omkring nedbrydning, for det handler ikke bare om at svinge en kugle. Der er masser af ting omkring sanering i forhold til miljølovgivningen, vi skal sætte os ind i, og det er en proces, siger sønnen Nicolas Anneberg til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Firmaet har vundet opgaver for Ringkøbing-Skjern Kommune, men har også for ganske nyligt vundet en større nedrivningsopgave i Brøndby.

- Det er et forretningsområde, som fylder måske 10-15 procent hos os nu, men det er også et område, som jeg sagtens kan se vokse med tiden i vores forretning, siger Nicolas Anneberg.

Når firmaet udfører blandt andet også nedbrydningsarbejder for Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor der er strenge krav til hvordan affaldet skal håndteres. Og det betyder tilsyn fra kommunens side, både som anmeldte tilsyn, men også uanmeldte tilsyn.

Vinder udbud
- Vi må modtage rene materialer i vores egen grusgrav, hvor vi har eget knuseanlæg, men det er selvfølgelig en anden sag, hvis vi er længere væk. Så skal vi finde andre steder at komme af med det, siger han. Han understreger, at tingene skal være i orden, og det skal dokumentationen også være.

- Desuden er der en lang række af dokumentationer, der skal være på plads, så der er rigtigt meget at lære.

- Vi har blandt andet vundet tre nedbrydningsudbud i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det styrker vores ekspertise, fortæller Nicolas Anneberg.

- Det er en læringsproces for os på saneringsområdet, og vi bliver klogere for hvert eneste hus, vi nedbryder. Derfor har vi kunnet byde ind på større projekter, og det har betydet, at vores kolleger i branchen ønsker at bruge os. Det faglige skal være 100 procent i orden, når man arbejder med miljø. Samtidig har nedbrydning som forretningsområde givet os opgaver i december, januar, februar og marts, og vi lægger stor vægt på at holde folkene og hjulene godt i gang hen over vinteren, fortæller han.

Ny maskine
Spjald Entreprenørforretning arbejder landsdækkende med enkelt- og totalløsninger inden for anlægsentreprise, både til privat og erhverv, ligesom man udlejer maskiner på dagsbasis. De primære entrepriser er støbning, kloakering, belægning, nedbrydning og gartner-, jord- og vejarbejde. Købet af en ny 32 tons Hitachi ZX300LC-6 gravemaskine, som er virksomhedens hidtil største, spiller en vigtig rolle. Dermed har virksomheden 10 Hitachi-maskiner:

- Vi har besluttet at gå efter større projekter og vil blandt andet have mere jordarbejde og gerne mere nedbrydning. Det skal vores maskiner kunne håndtere rigtigt med alt det tekniske udstyr, der kræves, herunder GPS. Og kapaciteten på den nye gravemaskine er så stor, at vi kan kalkulere med lavere enhedspriser. Den er ganske enkelt mere produktiv, så vi når mere på den samme tid, og brændstofforbruget er ikke højere end på den 20 tons maskine, den har afløst. Alvorligt talt, så kan vores arbejdsdage være meget lange. Det er lidt en livsstil, når vi kører ud fra Spjald. På opgaven i Risskov, hvor billederne til denne artikel er taget om morgenen, er der halvanden times kørsel hver vej, beretter senior i firmaet Ove Juelsgaard Kristensen.

Nye kunder ind i butikken
For Ove Juelsgaard Kristensen har generationsskiftet givet mere frihed, hvor han tidligere har stået med meget arbejde og ansvaret for 30 mand:

- Vi er fælles om det, og Nicolas og jeg kan arbejde mere på at få nye kunder og større projekter ind. Det er lykkedes rigtig godt, og det skyldes også, at vi har fået en dygtig projektleder ind - eller tilbage! - For Alexander Andreasen startede her som dreng med at vaske gravemaskiner, kom i lære, blev Danmarksmester og tog siden ud, hvor han uddannede sig til kloakmester og bygningskonstruktør. Erfaring et andet sted fra - det bliver man bedre af. Sammen med Nicolas tager han de store byggepladser rundt i landet, mens jeg fokuserer på grusgraven, lastbilerne og at pleje kunderne herhjemme. - Vi har besluttet at arbejde meget på at få flere opgaver med nedbrydning og miljøsanering. Især miljøsaneringen er vigtig, for det kan en maskinstation ikke finde ud af. Og så er overholdelse af tidsplaner en af vores styrker. Det betyder meget i byggebranchen, erklærer senior.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297