23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Pensionskasser skal også tjene penge

Frem mod 2030 vil den danske pensionssektor investere 350 mia. kr. i den grønne omstilling. Det er resultatet af en ny plan, som de største danske pensionsselskaber, brancheorganisationen Forsikring & Pension og regeringen har lavet.

De 350 mia. kr. svarer til, at 10 pct. af de samlede danske pensionsmidler i 2030 vil være investeret i vindmølleparker, i mere energieffektive bygninger og i virksomheder, der bidrager til den grønne dagsorden - både herhjemme, men også i udlandet.

Det er vigtigt, at pensionskasserne går forrest i klimaspørgmålet. Ikke mindst når det kommer til byggeriets område. Allerede i dag står landets pensionsselskaber for en stor del af finansieringen af det nybyggeri, som skyder op herhjemme. Og skal byggeriet for alvor tage sin del af kagen i forhold til at opfylde regeringens meget ambitiøse mål om, at Danmarks CO2-forbrug skal reduceres med 70 pct. frem mod 2030, er finansieringen fra pensionsselskaberne en stor del af opskriften.

Man skal dog holde sig for øje, at pensionsselskaberne selvfølgelig ikke gør det for sine blå øjnes skyld. For selskaberne er sat i verden for at få deres medlemmers pensionsopsparinger til at vokse. Således også med de kommende energitiltag.

Derfor vil det med sikkerhed heller ikke være en tegnebog, som nu er fuldstændig åben. Men byggeriet skal være glade for inivitiativet, og pensionskasserne bør se et potentiale i at få gjort byggeriet herhjemme grønnere frem for at kanalisere pengene til udlandet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093