23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: De ringe kommuner i hovedstaden

Kom til Midt- og Vestjylland, hvis du vil behandles godt som virksomhed.

Det kunne meget vel være et nyt slogan for kommunerne i det midt- og vestjyske, for de scorer endnu engang topkarakter i en af de analyser af erhvervsvenligheden, som landets store erhvervsorganisationer udarbejder med jævne mellemrum.

Denne gang er det DI’s erhvervsvenlighedsundersøgelse, hvor top 10 udelukkende udgøres af kommuner fra Jylland og Fyn med Ikast-Brande og Herning kommuner som nummer 1 og 2 - præcis som sidste år i øvrigt. Og præcis samme billede med kommuner vest for Storebælt, som Dansk Byggeris lignende analyse viste i juni.

Til gengæld dumper hovedstadskommunerne endnu engang med et brag. De seks sidste pladser i DI-undersøgelsen er hovedstadskommunerne med København som nummer 89 ud af de 93 kommuner, analysen omfatter.

Det er langt fra første gang, at vi på denne plads beskæftiger os med den ringe erhvervsvenlighed i hovedstadsområdet. Men det er beskæmmende, at hovedstadskommunerne egentlig er så ligeglade med de vilkår, de byder det lokale erhvervsliv. Men mange virksomheder kan ikke bare flytte, for aktiviteten omkring København gør, at de er nødt til at blive her.

At København rykker en plads op i forhold til sidste år er egentlig ikke noget at råbe hurra for. Tværtimod burde kommunen tage sig sammen frem for at lulle sig selv i søvn i forvisning om, at kommunens virksomheder nok skal blive på grund af beliggenheden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094