23948sdkhjf

Vingeskudt: Ingen bud på byggeretter ved Frederikssund

Med et udbud af kommunalt ejede arealer i Vinge, ville Frederikssund kommune give det kuldsejlede projekt nyt liv.

Sådan er det ikke gået.

I maj udbød kommunen køb af minimum 22.000 byggeretsmeter svarende til cirka 220 nye boliger  i Vinge. Men da budfristen udløb den 2. september, var der ikke indkommet nogle bud. Det skriver Frederikssund Kommune på sin hjemmeside.   

- Det er naturligvis skuffende, at vi ikke har modtaget bud på udbuddet i Vinge. Jeg har derfor indkaldt Byrådet til at behandle et lukket punkt på et ekstraordinært møde onsdag den 4. september. Først efter Byrådsmødet vil jeg kunne sige mere præcist, hvordan vi arbejder videre herfra, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, siger borgmester John Schmidt Andersen.

I udbuddet var indbygget forpligtelse til – sammen med kommunen – at udarbejde en arealudviklingsplan for det stationsnære område i Vinge.

Grundstødt kæmpeprojekt

Frederikssunds Kommune markedsførte fra start Vinge som et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et areal på 370 hektar - næsten 20 pct. større end Ørestaden i København. Fuldt udbygget ville der være cirka 20.000 indbyggere og omkring 4.000 arbejdspladser i byen. 

De store visioner for Vinge Centrum kollapsede i vinteren 2017-2018, da kommunen og investorerne ikke kunne blive enige om en endelig aftale, og kontrakten faldt til jorden.

Efterfølgene købte kommunen også en række grunde tilbage. 

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125