23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Vi bør hylde dem der tør selv

Bygge- og anlægsbranchen ligger i front, når det gælder antallet af nye virksomheder i dansk erhvervsliv.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at siden 2013, hvor antallet af virksomheder i bygge- og anlægsbranchen var på sit laveste efter finanskrisen, er antallet nye virksomheder steget med 6 pct. i 2017. Dermed er bygge- og anlægsbranchen den branche, som har oplevet flest nye virksomheder. Samtidig er bygge- og anlægsvirksomhederne blevet større målt på antallet af fuldtidsansatte.

Konjunkturfremgange og øget aktivitet i samfundet skaber naturligt en stigning i antallet af nye virksomheder. Det gælder ikke kun i byggeriet, men generelt i dansk erhvervsliv.

Og selv om det ikke kræver det store produktionsapparat at begynde som selvstændig i bygge- og anlægsbranchen, så er der alligevel grund til at tage hatten af for de håndværkere herhjemme, som tager chancen og begynder en tilværelse som selvstændig, hvor du langt fra er sikker på, at det er det samme beløb, som er på lønsedlen hver måned.

For det er her, at væksten i bygge- og anlægsbranchen ligger. Derfor bør der også skabes langt bedre rammevilkår for de selvstændig erhvervsdrivende.

At regeringen eksempelvis barsler med at hæve arveafgiften ved generationsskifter skaber jo ikke ligefrem en iværksættertrang, når man har udsigt til, at det bliver sværere at overdrage ens livsværk. I stedet burde regeringen skabe endnu bedre vilkår for virksomheder og selvstændige.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093