23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Rådighed til et job er essentiel

Kontanthjælps- og dagpengemodtagere har en pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og være klar til at tage et arbejde. Men det er langt fra alle på offentlig forsørgelse, som reelt er til rådighed for arbejdsmarkedet.

Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening står hver femte dagpengemodtager reelt ikke til rådighed for arbejdsmarkedet. Mens det er helt galt med modtagere af kontanthjælp, hvor hver anden selv svarer, at de ikke lever op til de rådighedskrav, der bliver stillet til dem. Det er således samlet hver fjerde ledig, som ikke er klar til at påtage sig et job.

Det er selvfølgelig vigtigt at huske, at der bag hver enkelte ledig gemmer sig sin historie, der gør at de reelt ikke kan påtage sig et job. Problemet er bare, at Danmark ud fra et samfundsmæssigt og økonomisk synspunkt ikke har råd til, at folk intet laver.

I en tid hvor danske virksomheder - herunder ikke mindst bygge- og anlægsbranchen - skriger efter arbejdskraft, har samfundet ikke råd til, at så mange er på offentlig forsørgelse. Det påhviler ikke mindst jobcentrene at øge kontrolmekanismerne med de ledige. Men også at aktiveringstilbuddene faktisk er målrettet erhvervslivet og ikke bare ender med, at man sidder i en rundkreds og laver pileflet. Samtidig skal virksomhederne selvfølgelig være villig til at ansætte folk, der måske er på kanten af samfundet.

Alle kan ende i ledighed uanset uddannelsesniveau. Men både den ledige selv, kommuner og jobcentre skal gøre en indsats for at få flere i arbejde.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156