23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder stort svensk erhvervsbyggeri

C. F. Møller samarbejder med Sveriges største ejendomsudvikler om nye knudepunkt i Uppsala nord for hovedstaden Stockholm

Den svenske gigant inden for ejendomsudvikling, Atrium Ljungberg, vil i samarbejde med den danske arkitektvirksomhed C. F. Møller Architects skabe et nyt kontorområde i Gränbystaden i Uppsala nordvest for Stockholm.

Det sker med afsæt i en ny udstykning til bebyggelse.

C. F. Møller har vundet parallelopgaven med at tegne de nye bygninger i området, som blandt andet kommer til at indeholde et stort antal kontorer.

Med den udvikling af området skal der skabes en ny såkaldt kontorklynge i byen.

Uppsala Kommune har tildelt Atrium Ljungberg en byggeoption ved navn Östra Sala backe, i tilslutning til Gränbystaden.

Erfaringer fra Europa
Dermed får den svenske ejendomsmastodont mulighed for at udvikle Gränbystaden til et nyt kontorfællesskab, der, ifølge C. F. Møller, vil nyde godt af gode transportforbindelser og en bred vifte af restauranter og butikker.

- Ud over kontorer er det også planen, at stedet skal omfatte servicefunktioner, sundhedstilbud, uddannelsesmuligheder og boliger, skriver den danske arkitektvirksomhed på sin hjemmeside.

Mårten Leringe, partner, arkitekt og adm. direktør i C. F. Møllers svenske afdeling, uddyber:

- Vi vil bruge vores erfaringer fra Skandinavien og det øvrige Europa til at skabe et attraktivt og spændende område. Her skal både kontorer, boliger og grønne områder sammensættes ud fra en holistisk designstrategi, der vil resultere i et levende område, håber han.

Fem nye knudepunkter
Gränby er blevet udpeget som et af de fem bymæssige knudepunkter i Uppsala. Planen er, at koncentrationen af arbejdspladser skal være højere i knudepunktet, som bliver nært forbundet med offentlig transport. 

 Og bygningerne kommer desuden til at udgøre et nyt indgangsmotiv langs en af de vigtigste kulturhistoriske strækninger ind til byen.

Det nye kvarter bliver en blanding af kontorer, kulturtilbud, boliger og uddannelsesmuligheder - og vil udgøre et helt nyt kommercielt centrum i Uppsala.

En værdig indgang 
I forbindelse med den nye udstykning har C. F. Møller Architects vundet opgaven med byggeriet i området, der vil komme til at køre parallelt. Bedømmelsesudvalget bestod af folk fra både Atrium Ljungberg og Uppsala kommune.

- C. F. Møllers bidrag vil være med til at sikre et værdigt og interessant indgangsparti til Uppsala. Deres forslag binder også Gränbystaden fint sammen med Östra Sala backe, siger Daniel Kvant Suber, der er Atrium Ljungbergs forretningsudviklingschef for Uppsala og det nordlige Stockholm. ///

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283