23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Håndværkerfradrag forvrider konkurrencen - men godt, at det fortsætter

Både Dansk Byggeri og Danske Byggecentre roser regeringen for at videreføre håndværkerfradraget med skærpet fokus på den grønne omstilling.

Selvom fradraget i sin tid faktisk kom til verden for at holde liv i en konjunkturramt byggebranche, så er ordningen i dag et effektivt politisk instrument til at realisere en række energibesparende foranstaltninger i den danske boligmasse. Sammen med en række andre incitamenter til at gennemføre energibesparende foranstaltninger, er håndværkefradraget således med til opfylde de overordnede mål for CO2-reduktion. Og det er ikke så ringe endda.

Men, set ud fra en liberal tankegang er statslige tilskud og fradrag dog ikke noget, man skal samle på. Det forvrider konkurrencen og sætter de frie markedskræfter ud af spil. Og der er ikke langt fra at ændre incitamentet fra tilskud og fradrag til gebyrer og bøder.

På længere sigt er det også vanskeligt for politikerne at afvise andre brancher, som ønsker statslige fradrag eller tilskud for at få deres kunder til at ændre adfærd. Også selv om denne adfærdsændring vil være til gavn for samfundet.

Når det er sagt, så glæder Licitationen - Byggeriets Dagblad sig også over, at håndværkerfradraget forsætter. Set ud fra en samfundsmæssig betragtning er det nemlig en ganske fornuftig ordning, som er med til at sætte fart i den nødvendige, grønne omstilling.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141