23948sdkhjf

Boligforening og C.F. Møller sammen om boligprojekt

Himmerland Boligforening bygger nu 32 boliger for borgere med erhvervet hjerneskade og andre neurologiske lidelser. 

Byggeriet bliver opført som erstatning for det nuværende Syrenbakken i Nørresundby, og det bliver placeret ved siden af kulturhuset Trekanten i det østlige Aalborg, 

- Dermed kommer vi til at bidrage yderligere til den særdeles positive udvikling, som denne bydel er inde i disse år – blandt andet med etablering af et bydelscenter omkring Tornhøjgaard, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse. 

Ole Nielsen oplyser, at der er prækvalifikation i den kommende måned og forventet byggestart i efteråret 2020. Der er disponeret med indflytning et år senere. 

Skaber en oplevelse af hjem - ikke institutioner
Foruden de 32 boliger, der bliver på cirka 75 kvm, har begge bogrupper egne fællesarealer og adgang til områder fælles for hele Syrenbakken. Fællesarealerne vil blandt andet indeholde dagligstue, anretterkøkken og adgang til gårdrum eller altan. Syrenbakken kommer også til at rumme fire trænings- eller aflastningsboliger til midlertidigt ophold. 

C.F. Møller Architects har sammen med boligforeningen udarbejdet et projekt, der skal skabe et hus med en stor grad af hjemlighed for den enkelte beboer og dennes pårørende. En bærende ide er at bygge huse, som signalerer bolig frem for institution.

- Vi har valgt at placere alle husets funktioner i en tydelig og overskuelig bygningsmæssig ramme, som bliver bundet sammen af en slags villavej. Dette omdrejningspunkt i byggeriet kommer til at forbinde alle 16 boenheder og fællesarealer i hver af de to bogrupper. Blandt andet får den enkelte beboer mulighed for at sætte personligt præg på indgangen til boligen, hvilket vi håber vil styrke oplevelsen af at bo i egen bolig frem for på en institution, siger Ole Nielsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125