23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Millionbøder er et klart signal til nedriverbranchen

Nedriverselskabet Tscherning A/S modtog i går en bøde på 5,9 mio. kr. for sine handlinger i det store sagskompleks om udveksling af priser i nedriverbranchen.

Og selvom virksomheden bedyrer, at den fortsat kommer ud med et millionoverskud i år på trods af millionbøden, så er det godt, at myndighederne her får sendt et klart signal til nedriverbranchen, at det, virksomhederne har haft gang i, ikke kan accepteres.

Nedriversagerne har indtil nu kostet dømte virksomheder og enkeltpersoner i de berørte virksomheder omkring 18 mio. kr. i bøder.

Det vil forhåbentlig kunne mærkes på de pågældende virksomheders bundlinjer. Men det er et lige så klart signal til nedrivervirksomhederne, at deres handlinger er torskedumme.

Travlhed i virksomhederne - som flere har dækket sig ind under som en forklaring på prisudvekslingen - er egentlig ikke en acceptabel forklaring på hændelserne. Travlhed berettiger jo ikke til at begå forbrydelser.

Den nuværende kartelsag vil, som de andre kartelsager, der har været i bygge- og anlægsbranchen igennem årene, klæbe til branchen i årevis og vidner om en branche, som stadig har brådne kar.

Men branchen er omvendt også meget bedre end det. Derfor er millionbøderne vigtige og bør sende et signal til branchen om, at den gerne må tænke sig om en gang mere.

Karteldannelse kan ikke accepteres og er uanstændigt over for kollegerne i bygge- og anlægsbranchen, som hver dag lever op til reglerne og driver velfungerende forretningerne. Derfor er millionbøder helt på sin plads.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125