23948sdkhjf

Fortets facader fragtes med pram

Middelgrundsfortet i Øresund er gennemrenoveret og indvies i morgen som Ungdomsø

Lørdag 24. august åbner Ungdomsøen portene op for de mange forventningsfulde unge mennesker, der i fremtiden skal danne rammerne for øens aktiviteter og projekter. Siden Det Danske Spejderkorps i 2015 overtog øen, har fortet i Øresund været gennem en omfattende renovering både indvendig og udvendig.

Visionen for projektet er at skabe en ø for alle Danmarks unge mennesker mellem 15 og 25 år. Ungdomsøen skal hjælpe de unge med at danne stærke fællesskaber og samtidig være et sted, hvor de på egen hånd kan være med til at skabe øens projekter og aktiviteter.

Fra fort til Ungdomsø
Siden 2015 har arkitekter, projektudviklere og rådgivere arbejdet målrettet med udvikling af Ungdomsøen sammen med de udførende leverandører og specialister. Med kilometervis af kældergange, kanonudstillinger og over 200 rum krævede renoveringen et hav af specialister, der kunne forvandle Middelgrundfortet til et funktionelt, men samtidig historienært samlingssted for unge mennesker. Én af de indhentede specialister er Moestrup Alufacader, der er ansvarlig for renovering af facaderne.

- Middelgrundsfortet har enormt meget historie og er en del af den danske kulturforståelse. Opgaven har været at bibeholde det historiske islæt, men samtidig gøre det beboeligt for de kommende besøgende. Derfor har vi i samarbejde med vores leverandører udviklet og produceret aluminiumsfacader, der opfylder netop disse krav, siger administrerende direktør Niels Moestrup og fortæller samtidig, at det ikke er det første historiske varemærke, hvor virksomheden har bidraget. Tidligere har de udviklet og monteret alufacader til Hammershus Besøgscenter på Bornholm.

Med pram over havet
Middelgrundsfortet er fredet, og det har stillet store krav til den omfattende renovering. Derudover gav en byggeplads placeret midt i Øresund også et par udfordringer.

- Renoveringen på Ungdomsøen har været både spændende og udfordrende. At arbejde på en byggeplads med vand til alle sider gjorde alting lidt mere tidskrævende. Vi måtte transportere alle alufacaderne over havet med pram. Det var en af de mere spændende udfordringer, så det tog vi naturligvis med et smil, siger Niels Moestrup, som er glad for, at virksomhedens medarbejdere ikke lider af søsyge.
Tøtte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094