23948sdkhjf

Se billederne: Københavns foreninger har fået et flydende mødested

CG Jensens har bygget Det Flydende Aktivitetshus, som netop er blevet indviet

Foreningerne i Nordhavn IF har fået deres helt eget mødested med Nordhavns bedste beliggenhed - i vandet. Det Flydende Aktivitetshus hedder konstruktionen, som blev indviet madnag den 19  august.

Placeret ud for Sandkaj ved badezonen, er huset bygget som to øer på flydende pontoner. Den ene ø består af fem pontoner, én udspringshalvø og én landgangshalvø. Her er et fællesrum, toiletter og et depotrum. Den mindre ø består af tre pontoner og rummer M/K omklædning og sauna.

Entreprenørfirmaets division Ramning og Vandbygning har stået for det byggeri.

- På nær fællesrum, sauna og toiletter, som naturligvis er isoleret, er resten af byggeriet u-isoleret og beklædt med lister, som man kan se igennem. Det har givet udfordringer i forhold til installationerne. For eksempelvis skal afløb, vandledninger og spildevandsledning holdes frostfri i de u-isolerede pontoner, hvilket betyder, at der er benyttet el-tracing, som er selvregulerende varmekabler, der tænder og slukker automatisk, når temperaturen nærmer sig frysepunktet, forklarer Henrik Stenholm Møller, projektleder ved CG Jensen, i en pressemeddelelse.

Hoveddelen af konstruktionen af aktivitetshuset har fundet sted på Prøvestenen i København. Delelementerne har CG Jensen herefter bugseret til Sandkaj ad vandvejen, hvor division Vandbygning og Ramning har monteret og opankret modulerne.

Understøtter det aktive fritidsliv i Nordhavn
Huset er tegnet af Spektrum Arkitekter, og hele byggeriet er projekteret til at kunne holde til at kunne modstå en vandstandsforskel på cirka 2,2 meter.

Aktivitetshuset kommer til at danne ramme for mange forskellige aktiviteter og foreninger og skal understøtte udviklingen af et aktivt fritidsliv i Nordhavn, hvor adgangen til vand og et socialt samvær er i fokus. Huset spiller sammen med de udendørs funktioner, der i forvejen er i bydelen, herunder Konditaget Lüders, robådsforposten ved Sandkaj og badezonen.

I forbindelse med etableringen af det flydende aktivitetshus er badezonen ved huset blevet udvidet, så man fremover har mulighed for 50 meters banesvømning. Der bliver også etableret en lille svømme-ø ude i vandet, der er en platform man kan svømme ud til og bruge til leg og hvil.

Det Flydende Aktivitetshus er finansieret af Københavns Kommune (2,5 mio. kr.), Lokale og Anlægsfonden (1,9 mio. kr.) og By & Havn (7mio. kr.).

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219