23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Uanstændigt pres på betalingerne truer mange virksomheder på likviditeten

Flere og flere mindre og mellemstore håndværksvirksomheder må se længere og længere efter, at kunderne betaler deres regninger til tiden. Og desværre er det især andre lidt større håndværks- og entreprenørfirmaer og såmænd også nogle kommuner og statslige institutioner, som tilsyneladende sjusker med betalingerne.

Det stiller mindre og mellemstore virksomheder i en uheldig og ofte også livsfarlig situation. Uheldig, fordi der skal en god portion is i maven hos mester, når han rykker en af sine store kunder for betaling. Livsfarlig, fordi mesters likviditet udhules, så han kan ende med at måtte lukke virksomheden.

Nogle mener, at der ligger kolde beregninger bag, når de lidt større virksomheder ikke rettidigt betaler de lidt mindre. Simpelthen for at styrke deres likviditet i et presset marked, hvor opgavemængden er så voldsom, at der skal en god pose penge til for at starte den næste opgave op før den forrige er helt afsluttet - og afregnet.

Men uanset hvordan det hænger sammen, så er det ganske enkelt uanstændigt og et brud på alle moral- og tillidsbegreber, hvis der da snart er noget der hedder det i bygge- og anlægsbranchen.

SMVdanmarks krav om, at enhver regning ved lov skal betales indenfor max 30 dage kan være løsningen, når nu dele af byggebranchen tilsyneladende vil drive forretning for andre virksomheders penge, ved at undlade at betale til tiden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128