23948sdkhjf

Nordsjællandsk entreprenør skal renovere USA’s ambassade

Amerikansk hovedentreprenør fandt dansk samarbejdspartner via europæisk netværk

Den nordsjællandske entreprenør Adserballe & Knudsen er blevet valgt til en stor opgave for amerikanske FDC, der arbejder for det amerikanske udenrigsministerium.

De næste tre år skal de to entreprenører arbejde tæt sammen om en omfattende renovering af den amerikanske ambassade på Dag Hammerskjöld Allé på Østerbro.

- Det er et projekt, som vi har arbejdet på med vores amerikanske partner igennem længere tid. På den ene side er det en helt almindelig renoveringssag med alle de traditionelle fag, men vi arbejder i princippet på amerikansk jord, og både juridisk, teknisk og sikkerhedsmæssigt stiller det særlige krav til vores team på sagen, udtaler markedsdirektør Niels Jul Jakobsen fra Adserballe & Knudsen.

Opgaven har ikke været i offentligt udbud. Projektleder Brandon Weidenfeller, der er senior projektleder i FDC, henvendte sig til Adserballe & Knudsen på baggrund af anbefalinger fra FDC’s europæiske netværk.

Amerikanske standarder
FDC er hovedentreprenør på opgaven, der omfatter en gennemgribende renovering af både indvendige og udvendige arbejder på i alt 4.700 kvadratmeter. Hverken amerikanere eller danske entreprenører ønsker at sætte et prisskilt på opgaven.

Den amerikanske ambassade

  • Ambassaden blev opført i 1954 på Østerbro.
  • Renoveringen omfatter udvendige og indvendige arbejder på i alt cirka 4.700 kvadratmeter
  • Ambassaden gennemgik også en omfattende renovering for 40 år siden
  • FDC er hovedentreprenør på opgaven, men har i Danmark valgt at arbejde tæt sammen med Adserballe & Knudsenn
  • Arbejdet er påbegyndt og entreprenørerne er begyndt at nedrive nogle af de mindre eksisterende bygningsdele
  • Opgaven ventes færdig i 2022
  • Den nuværende ambassadør er Carla Sands, der overtog posten efter Ruffus Gifford i 2017

Kontrakten mellem FDC og Adserballe & Knudsen blev underskrevet tidligere på året, og de to parter har i flere måneder arbejdet sammen om at tilpasse projektmaterialet til danske forhold. Men renoveringen udføres efter amerikanske tegningsstandarder.

- Detaljeringsniveauet og dokumentationskravene er meget omfattende, og man skal kigge langt efter beskrivelser, der er udarbejdet efter danske BIPS-standarder, udtaler seniorspecialist Mikkel Rømer Lausen fra Adserballe & Knudsen.

Meget sikkerhed
Alle Adserballe & Knudsens projektfolk samt underentreprenører skal gennemgå omfattende sikkerhedsprocedurer for at få lov til at arbejde på ambassaden.

De krav er ikke fremmede for Adserballe & Knudsens folk, da virksomheden tidligere har udført en række opgaver for den amerikanske stat på Thulebasen, da man var aktiv på Grønland i årene fra 1968 til 2017.

- Alle projekter har sine vanskeligheder, og holdet hos Adserballe & Knudsen har været meget imødekommende i forhold til at løse de udfordringer, der uundgåeligt opstår, når man arbejder for det amerikanske udenrigsministerium på fremmed jord, udtaler Brandon Weidenfeller fra FDC via en skriftlig meddelelse.

Renoveringen er sat i værk og første skridt er at rive nogle af de mindre eksisterende bygningsdele som trapper og træer ned. Den danske entreprenør og FDC er ved at oprette en skurby, som ventes færdig i august. Når aktiviteten er højest, vil der være cirka 60 mand i gang på pladsen. Arbejdet ventes færdigt sommeren 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141