23948sdkhjf

Palsgaard Spær åbner ny fabrik: - Det var ren nostalgi

Skal bruge mange nye folk til produktionen

Palsgaard Spær lukker ned for fabrikken i Vordingborg.

Men det betyder flere arbejdsplads og en større produktion på Sjælland. Den kommer bare til at ligge i Slagelse. Adressen er Industrivej 5, de selvsamme bygninger, som firmaet forlod i 2009.   

- Det var ren nostalgi, da jeg igen trådte ind ad døren for nogen tid siden. Bygningerne på Industrivej er meget velegnede til spærproduktion, så vi har store forventninger til at få etableret en effektiv produktion her. Produktionen i Vordingborg har været al for lille og har kun produceret 20-25 pct.af det vi har solgt til Sjælland, - så vi kan reducere vores transportomkostninger (fra fabrikkerne i Jylland, red.) betragteligt med opstarten i Slagelse, siger Tobias Smith, divisionsdirektør i Palsgaard Spær. 

Til Licitationen uddyber han, at målet er at man med tid skal kunne levere alt det, firmaet sælger på Sjælland, fra den nye fabrik.   

Lokalerne på Industrivej står stadig tomme, men Palsgaard Træ har været i gang med at klargøre bygningerne til den nye produktion siden foråret. Der er blandt andet investeret i nyt produktionsudstyr, herunder nye save. 

De første leverancer fra Slagelse forventes klar ultimo 2019. I Vordingborg kører en lille produktion frem til den 1. januar 2020.  

Ud over at flytte produktionen fra fabrikken i Vordingborg, flytter også kontoret på Ndr. Ringgade i Slagelse til det nye domicil. Lokalerne bliver arbejdsplads for 12 funktionærer og op mod 35 produktionsfolk i takt med at produktionen øges.

Skal bruge mange nye folk
Funktionærerne, der er på fabrikken i Vordingborg, rykker med til Slagelse. Og Tobias Smith håber, at en del af arbejdspladserne i den nye produktion også vil blive besat af de erfarne folk fra Sydsjælland.

- De er blevet tilbudt job, og vi vil meget gerne have alle med. Vi har lavet forskellige tiltag for at lokke dem med med bonusser og lignende, forklarer Tobias Smith til Licitationen.

Han tilføjer, at produktionsmedarbejderne dog ikke har taget stilling endnu.

For at få nye folk til fabrikken er Palsgaard Spær også i tæt kontakt med Slagelse Erhvervscenter. Sammen kører parterne blandt andet en jobmesse den 11. september, ligesom erhvervscentret på anden vis promoverer de nye jobmuligheder. 

Skal producere meget mere end spær
Baggrunden for etableringen af den nye fabrik er en meget positiv udvikling og fremgang, den store producent af spær har oplevet de sidste tre-fire år. 

Sideløbende er gennemført betydelige investeringer i produktionsapparatet og udvikling af PEFC-certificerede produkter, heriblandt tagmoduler og vægrammer, alternativer til traditionelle byggemetoder i beton og stål. 

Palsgaard Spær forventer, udover spær, også at producere tagmoduler og vægrammer i Slagelse til nybyggeri. 

- De klimavenlige løsninger med bærende konstruktioner i træ, som alternativ til løsninger i stål og beton, er produkter, hvor efterspørgslen år for år er steget markant, så det har til tider knebet med at have kapacitet nok i produktionen til at kunne følge med. Udvidelsen på Sjælland sker som en naturlig følge heraf, men vi forventer da også at få nye kunder med den ekstra kapacitet vi får til øget produktion i de nye lokaler, siger Tobias Smith.

Fakta: Palsgaard Spær

Palsgaard Spær har pt fem afdelinger i Danmark - i Hampen, Kiplev og Nørresundby i henholdsvis Midt-, Sønder- Nordjylland, samt i Slagelse og Vordingborg på Sjælland - og en i Unseburg nær Magdeburg i Tyskland. 

Palsgaard Spærs primære produkter er vægrammer, tagmoduler, posijoist, støbeforskalling og samtlige spærtyper. 

Firmaet har cirka 230 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172