23948sdkhjf

138 meter lang robotlinje sikrer spærproducent robotpris

Virksomheden Palsgaard Spær løb med årets DIRA Automatiseringspris, som blev uddelt ved åbningen af Automatikmessen i Brøndby Hallen

En god sejr koster ofte blod, sved og tårer, og sådan har det været for spærproducenten Palsgaard Spær, som løb med årets udgave af robotnetværket DIRA's Automatiseringspris.

Prisen blev uddelt ved åbningen af Automatikmessen i Brøndby Hallen, og virksomheden med godt 250 ansatte blev hædret for automatiseringen af spærfabrikken i midtjyske Hampen.

138 meter lang robotlinje

Her har der siden 2018 været gang i udvikling af en 138 meter lang robotlinje, som i dag ved hjælp af to robotter samler og håndterer de spærkonstruktioner, som Palsgaard Spær producerer.

- Det har været et kæmpe skridt for os, og det har været fyldt med problemer, forklarede en ærlig produktionsdirektør John Sandholm, da han i lighed med de andre nominerede fremlagde virksomhedens projekt i et pitch før prisoverrækkelsen.

- Det har været et kæmpe skridt for os, og det har været fyldt med problemer, John Sandholm, produktionsdirektør Palsgaard Spær

- Vi var meget tæt på at skubbe projektet ud igen, sagde den ærlige produktionsdirektør, der dog på ingen måde fortryder investeringen i den automatiserede linje, der på datasiden er tænkt helt ind i virksomhedens ordresystem.

Nye kompetencer i huset

For i dag er 35 procent af produktionen i Hampen automatiseret, effektiviteten er højnet med 60 procent, og så har Palsgaard Spær som de af projektet fået en uddannet automationstekniker i huset.

- Jeg kan kun appellere til, at man uddanner sine medarbejdere den vej, for de unge fra de udddannelser kan virkelig komme med noget, sagde John Sandholm i sit pitch, h or han da også slog fast, at Palsgaard Spær i dag er klar til at tage fat på meget mere automation af produktionen.

Det var branchedirektør i Dansk Industri, Jacob Kjeldsen, som efter de tre pitch og den officielle åbning af Automatikmessen afslørede, at Palsgaard Spær var årets vindere af DIRA-prisen.

Badet i konfetti

De andre to nominerede var Hounö fra Randers, som producerer kombiovne og S.E.W. North Filtration fra Maribo, som laver luftfiltre.

Men det blev John Sandholm, der endte med at blive badet i konfetti og blitzlys sammen med sin produktionschef Per Nielsen.

De to var både stolte og overraskede over prisen.

- Vi er rigtig stolte af det, og for os er det kulminationen på mange års slid, hvor vi også er endt med at få tilført nogle meget vigtige kompetencer i virksomheden, sagde John Sandholm, mens han stod med både blomster og vindertrofæ.

Også Per Nielsen var glad.

- Det er godt, at andre kan se, at vores løsning er god, det er vi meget tilfredse med, slog Per Nielsen fast kort efter at have været med til at modtaget årets DIRA-pris.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141