23948sdkhjf

Enemærke & Petersen afleverer kæmperenovering et halvt år før tid

Begejstring over udbudsformen, hvor renovering af 1.235 boliger i Glostrup blev samlet som én sag

Et tæt og forpligtende samarbejde mellem bygherre, entreprenør og rådgivere på Danmarks pt. største almene boligrenovering på Stadionkvarteret i Glostrup har resulteret i en markant forkortelse af byggetiden.

 - Vi har arbejdet helt tæt sammen herude. Faktisk har vi i byggefolk siddet i en fælles skurby midt i renoveringen sammen med JJW Arkitekter og Danakon Ingeniører i de sidste tre år – det betyder, at vi har kunnet sparre om de udfordringer der er opstået undervejs og løse dem hurtigt i fællesskab, fortæller Enemærke & Petersens projektchef Lars Lynge Nielsen om arbejdet med Stadionkvarterets

Enemærke & Petersen udfører hovedentreprisen på Stadionkvarteret. Totalrådgiver er JJW Arkitekter og ingeniør er Danakon. 

Renovering Stadionkvarteret

• Bygherre: Glostrup Boligselskab
• Arkitekt, landskab og totalrådgiver: JJW Arkitekter
• Entreprenør: Enemærke & Petersen A/S
• Ingeniør: Danakon
• Rådgivende Ingeniører
• Bygherrerådgiver: Kuben Managment
• Areal: 19.144 kvm
• Periode: 2015-19

Samlet som én kæmperenovering
Bygherren Glostrup Boligselskab valgte i sin tid at udbyde kæmperenoveringen af de 1.235 boliger i Glostrup som en samlet sag. Enemærke & Petersen fik option på alle seks etaper i stedet for fx at opdele projektet og engagere seks forskellige entreprenørteams. 

Seks etaper senere kan projektchef Lars Lynge Nielsen kun bakke op om udbudsformen: 

- Det har været guld værd for os som udførende, at Glostrup Boligselskab har valgt at samle udbuddet – det længevarende samarbejde har givet et unikt familieskab på byggepladsen og vi har lært hinanden så godt at kende over fire år, at vi ikke har de konflikter, der ofte ses på byggepladser. 

Lars Lynge Nielsen giver det velfungerende samarbejde, hvor pladsen har arbejdet sammen over fire år, en stor del af æren for den tidlige aflevering.

Pionerrenovering af muret byggeri fra 1950erne

Stadionkvarteret er også den første store renovering af de murede almene byggerier som afsluttes. Hos de almene boligforeninger ligger en lang række renoveringer af murede byggerier forude. 

- Stadionkvarteret har på mange måder været en pionerrenovering indenfor det murede byggeri. Vi har stået med præ-industrialiseret byggeri fra 1950erne, hvor ejendommene er bygget af forskellige murermestre, som har valgt deres helt individuelle måde at bygge på, fortætter Lars Lynge Nielsen og fortsætter:

- Det har naturligvis givet os udfordringer undervejs, når bygningerne har set vidt forskellige ud inde bag vægge og gulve – men her har den tætte samarbejdsform hjulpet os til at skabe løsninger, som ikke har betydet en forlængelse af byggetiden.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109