23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder fløjbyggeri på Fængslet i Horsens

Fængslet i Horsens har sammen med bygherrerådgiveren Niras og Cubo som totalrådgiver valgt entreprenørfirmaet Casa som samarbejdspartner til opførslen af en ny Vestsal. 

Den nye Vestsal på det gamle statsfængsel bliver et integreret byggeri, der giver nye muligheder for at afholde en bred palet af koncerter, kulturelle arrangementer og særlige events. 

Partnere i Fængslet

Bygherre: Fængslet

Bygherrerådgiver: Niras

Totalrådgiver: Cubo

Hovedentreprenør: Casa

Underrådgivere: Rambøll, Kristine Jensens Tegnestue

Projektperiode: August 2019 – medio 2020

Byggeperiode: Medio 2020 – ultimo 2021

Vestsalen skabes i en samarbejdsmodel, hvor aktørerne byder ind med hver deres kompetencer i et ligeværdigt og operationelt samarbejde. 

- Casa er valgt i hård konkurrence med flere gode tilbud. Vi har vurderet, at vi med Casa samlet set vil kunne skabe det bedste resultat i et spændende og dynamisk forløb, hvor også Fængslet fortsatte drift under byggefasen har stort fokus, siger Astrid Søes Poulsen, direktør for Fængslet. 

Arbejder videre efter sommerferien
Den nye Vestfløj med Vestsalen bliver en ny rumlighed med sin egen karakter, men afstemt til omgivelserne. Selve Vestsalen bliver på cirka 1.200 kvm. Ved sommerarrangementer åbnes salen, så inde- og udeareal flyder sammen. 

Samarbejdet og videre bearbejdning af projektet starter efter sommerferien med henblik på byggestart til sommer 2020. 

Den samlede fondsbevilling til Vestsalen er i alt på på 93 mio. kr. Foreningen Realdania støtter med 40 mio. kr., A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal med 40 mio. kr., Augustinus Fonden med 10 mio. kr. og Familien Hede Nielsens Fond med 3 mio. kr. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187