23948sdkhjf

Volvo holder stabilt højt niveau

Men de kommende år kan se udfordrende ud for maskinbranchen, mener den danske Volvo-direktør

Med en omsætning på lige under 540 mio. kr. er der faktisk tale om en slags "peak-performance" hos Volvo Entreprenørmaskiner A/S.

I hvert fald når det gælder omsætningen i 2018-regnskabet. Resultatet på bundlinjen rammer lige under 12 mio. kr., hvilket er en flot fremgang i forhold til året før, hvor det lå på 9,8 mio. kr.

Det skal siges, at det ligger en smule under de tidligere år, hvor man har været oppe på 15 mio. kr.

Bruttofortjenesten falder dog en smule, fra 114,5 mio. kr. til 109 mio. kr. Men det er der ifølge adm. direktør Jens Ejsing en naturlig forklaring på:

- Vi er ganske enkelt blevet flere om at udføre arbejdet i vores forretning, og det skyldes, at vi er forbi de tider, hvor alt blev skåret godt og vel ind til benet. Det er klart, at det koster lidt, men tingene skal jo også kunne fungere, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad. Han tilføjer, at det blandt andet skyldes flere ressourcer inden for IT-området.

Flere medarbejdere
Af regnskabet fremgår det da også, at der er blevet flere medarbejdere i Volvo Entreprenørmaskiner i det forgangne år. Fra et gennemsnit på 92 medarbejdere er man til nu oppe på 104.

Ifølge Jens Ejsing har det været et fornuftigt år med høj aktivitet - lidt i modsætning til hvad han troede det ville blive:

- Jamen jeg husker faktisk, da vi talte sammen for et års tid siden, så troede jeg, at det ville bremse lidt op i det år, der nu er gået. Det har meget glædeligt vist sig ikke at holde stik, siger han.

- Og det er ikke for at male med den sorte pensel, men der meldes jo nu fra entreprenørerne om, at der er knap så meget pres på, som der har været, og det får dem jo også til at holde lidt igen, når det gælder maskinkøb. Mit bud er nok, at markedet i andet halvår vil falde med 10-15 procent, men det har været rigtig positivt indtil nu i første halvår, siger han.

Forhandler kompaktmaskiner
Det har været en meget positiv oplevelse at få firmaet Sylvester ind til at overtage salget af kompaktmaskinerne, og det styrker i det hele taget forretningen, at der hos forhandleren er fokus på de mindre maskiner:

- Det styrker både her og der, at vi har fokus på det, vi er gode til. Men står der en kunde og vil have både store og små maskiner, så klarer vi naturligvis det, siger han.

Markedsmæssigt mener Jens Ejsing, at det naturligvis er Femern-projektet, der kan holde aktivitetsniveauet oppe. Spørgsmålet er fortsat blot, hvornår den kommer rigtigt i gang.

- Femern er lidt dark horse i det her, men det ville da være rigtig godt, hvis den kommer og afløser det, vi kan kalde for det modne opsving. Det vil jævne aktiviteten ganske godt ud, siger han.

Et spørgsmål om brugtpris
Jens Ejsing kan ikke rigtig genkende billedet af, at det er ved at blive sværere at komme af med de brugte, større maskiner, fordi det store opsving også klinger en smule af i det øvrige Europa.

- Det hele handler jo om den rigtige pris på det brugte. Og det handler jo for kunderne om at se den samlede økonomi og ikke blot på, hvad man kan få for en brugt. Og det kan hurtigt blive for dyrt at have brugte maskiner stående, fordi de er blevet handlet for dyrt, så det er vi meget påpasselige med, siger han.

Volvo Entreprenørmaskiner sidder ifølge egne oplysninger i Danmark på cirka en tredjedel af markedet for større entreprenørmaskiner.

Volvo Entreprenørmaskiner A/S
Mio. kroner 2018 2017
Omsætning 538 502
Bruttoresultat 109 115
Resultat af primær drift 15 12
Årets resultat 12 9
Egenkapital 70 108
Antal ansatte 104 92
Regnskabet er afsluttet 31.12. 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111