23948sdkhjf

Maskinimportør med et plus i horisonten

Hos Caterpillar-importøren Pon Equipment A/S er der ganske vist stadig et lille minus foran årets resultat, men det er stærkt forbedret i forhold til de foregående år

Med et lille minus foran tallet 2,7 mio. kr. blev det til endnu et underskud hos importøren af Caterpillar maskinerne, Pon Equipment A/S. Det kommer i forlængelse af en årrække med underskud på underskud.

Men tallet viser også, at der er ved at komme styr på tingene. Vi husker alle det chok, branchen fik, da Pon i 2014 meddelte et underskud på 62 mio. kr.

Men 2018-regnskabet viser gode takter til trods for det lille minus. Omsætningen ligger på 468 mio. kr., hvilket er en anelse under de 475 mio. kr. fra året før, men dog på nogenlunde samme niveau.

- Vi er faktisk rigtig godt tilfredse med resultatet for 2018, for det vidner om, at vi er på rette vej, og vi forventer i 2019 at kunne præstere et overskud, fortæller adm. direktør for Pon Equipment i Danmark Annette Jakobsen til Licitationen Byggeriets Dagblad, og hun lægger ikke skjul på, at der har været udfordringer for firmaet:

- Vi har en god organisation nu, hvor vi har fået passet tingene til, og alle trækker samme vej. Vi har tidligere haft kæmpeudfordringer på IT-fronten, men det har vi også styr på nu, siger hun videre.

Mange i gang
Pon Equipment beskæftiger 129 medarbejdere, og det kan synes mange, når man sammenligner med andre af de større aktører i maskinbranchen, men Annette Jakobsen har svar på rede hånd:

- Vi er en lidt anden organisation, hvis man sammenligner med i hvert fald en anden aktør. Vi har status som dealer, men vi er ikke ejet af producenten. Det betyder, at der er en række funktioner og processer, vi er nødt til at have selv. Desuden supporterer vi her i Danmark de øvrige Skandinaviske lande på IT-området, hvilket selvfølgelig kræver flere medarbejdere, siger hun.

Konjunkturer hjælper til
Annette Jakobsen er udmærket klar over, at tiderne har været gunstige, og at højkonjunkturen er ved at være modnet. Samtidig ved hun også godt, at Pon til dels er båret frem af de gode tider:

- Det er rigtig, at det måske går lige knap så hurtigt derude, som det har gjort, men det betyder ikke, at tingene går i stå. Der er lidt færre anlægsarbejder, men til gengæld flere byggeopgaver, og i horisonten lurer en Femern, så der vil i en rum tid være aktivitet på det danske marked, siger hun.

Der kommer løbende nye modeller - senest en serie af små gravemaskiner, som netop passer ind i konceptet med mere byggearbejde i byerne.

Pon Equipment A/S
Mio. kroner 2018 2017
Omsætning 468 475
Bruttoresultat 56 48
Resultat af primær drift -1,4 -10
Årets resultat -2,8 -10,4
Egenkapital 24 27
Antal ansatte 129 132
Regnskabet er afsluttet 31.12. 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141