23948sdkhjf

Find fejlene indefra

Nyt erfaringsblad fra Byg-Erfa sætter fokus på tv-inspektion

Tilstopning og andre akutte driftsproblemer er gode grunde til at undersøge sine afløbssystemer.

Men selvom der ikke eksisterer en akut, tungtvejende årsag til en tv-inspektion af afløbssystemerne, kan det alligevel være en god ide at kende til deres aktuelle tilstand, idet udbedring af fejl eller skader da kan iværksættes i god tid, før afløbssystemet pludselig ikke fungerer.

Derfor har Fonden Byg-Erfa udgivet erfaringsbladet "Tv-inspektion af afløbssystemer".

- Har man driftsproblemer i et afløbssystem eller ønsker at kende tilstanden af et afløbssystem under jorden, er tv-inspektion en god undersøgelsesmetode, fordi inspektionen giver et nøjagtigt billede af problemet eller tilstanden, udtaler Susanne Pouline Svendsen, direktør i Byg-Erfa, i en pressemeddelelse.

Kan give en sikkerhed
Kvalitetssikring ved hjælp af tv-inspektion af afløb og kloakker kan både ved eksisterende byggeri, i forbindelse med renovering, og nybyggeri give bygherren en sikkerhed for, hvad han har med at gøre. De mange data, en tv-inspektion giver, kan systematiseres således, at de effektivt giver et overblik over afløbssystemets reelle tilstand.

Ifølge Susanne Pouline Svendsen kan en bygherre selv bestemme, om alle fejl ved ledningsanlægget skal rapporteres, eller om der kun skal rapporteres udvalgte observationer. F.eks. brud eller grenrør. Uanset hvilken løsning, der vælges, er en vis orden og overblik over resultaterne fornuftigt.
brahe

Erfaringsbladet

Siden 1986, hvor den første fotomanual udkom, har der i Danmark eksisteret ensartede retningslinjer for rapportering ved en tv-inspektion.

Fotomanualen er revideret flere gange siden – altid med det formål at sikre et ensartet og højt kvalitetsniveau på tv-inspektioner.

I Fotomanualen figurerer 18 forskellige observationer, der gerne skal dække 99 procent af det, der kan ses nede i kloakken.

Hver observation er opdelt i et antal klasser, der angiver forskellige typer fejl, produkt osv.

Hver observation tildeles også en konkret placering, så de mange observationer til slut danner et fuldt overblik over skader i ledningerne.

Læs mere om bl.a. observationer, fejlkoder og skematisk registrering i det samlede erfaringsblad her: https://byg-erfa.dk/tv-inspektion-aflobssystemer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172