23948sdkhjf

Atkins Danmark på rette spor

Store baneprojektet prægede den rådgivende ingeniørvirksomheds udvikling i 2018

Top- og bundlinjen fik et løft hos det rådgivende ingeniørfirma Atkins Danmark. 

- Det er et resultat, vi kan være stolte af. Samtidig har det været et år, hvor vi har kunnet se, at de strategiske tiltag, vi har arbejdet med, er begyndt at vise resultater, siger Eva Rindom, adm. direktør for Atkins Danmark, i en pressemeddelelse om udviklingen i 2018. 

Selskabets nettoomsætningen nåede 409 mio. kr. sidste år, sammenlignet med 304 mio. kr. for 2017, der dog blot dækker ni måneder. Atkins Danmark blev en del af SNC-Lavalin koncernen den 3. juli 2017 og ændrede derfor regnskabsår. 

Overskudsgraden blev 6,6 pct., mens antallet af medarbejdere steg med 5 pct. i en tid, hvor der er stor efterspørgsel på ingeniørkompetencer. 

Ønskes: En samlet infrastrukturplan

Atkins topchef, Eva Rindom, efterlyser både et større sats på og en langsigtet plan for den fælles infrastruktur i Danmark:

- Generelt har det danske infrastrukturmarked haft en stagnerende tendens de senere år. Og markedet er præget af, at der mangler en overordnet plan for større infrastrukturinvesteringer i Danmark - modsat Sverige og Norge, hvor der er en helt anden aktivitet på infrastrukturområdet. Vi kunne godt ønske os, at der i Danmark blev tænkt langsigtet og satset mere på at fremtidssikre vores fælles infrastruktur, siger Eva Rindom.

Det svenske datterselskab Atkins Sverige AB har haft et godt år og har styrket sin position yderligere inden for områderne jernbane, vej, byplanlægning og miljø. Periodens nettoomsætning på 312 mio. svenske kr. viser en vækst på 10 pct. 

Store, danske jernbaneprojekter
På jernbaneområdet har Atkins Danmark haft et fortsat højt aktivitetsniveau i 2018. 

De største jernbaneprojekter har eksempelvis været det nye it-baserede signalsystem Signalprogrammet, den nye bane mellem København og Ringsted, som åbner i slutningen af maj, og en større signalopgave på Oslo S i Norge. Herudover er selskabet involveret i en lang række andre opgaver med forbedring af jernbanenettet, både i Danmark og internationalt. 

Udover jernbanen lykkedes det Atkins sammen med Arkil at blive del af et af årets største danske vejprojekter; udvidelsen af motorvej E45 mellem Skanderborg og Aarhus med to ekstra spor, samt at øge sin markedsandel hos de danske kommuner inden for broer, vej og natur. 

Atkins Danmark A/S
mio. kr. 2018 2017*
Nettoomsætning 409 304
Bruttoresultat 301 221
Resultat før skat 39 22
Årets resultat 33 17
Balancesum 252 223
Egenkapital 86 70
Antal ansatte 415 395

Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.
* 2017-regnskabet dækker kun ni måneder. Atkins blev en del af SNC-Lavalin koncernen den 3. juli 2017 og ændrede derfor regnskabsår.

På miljø- og klimaområdet har Atkins i 2018 været med til at genskabe oprindelig natur og udvikle løsninger, som beskytter Danmarks byer imod konsekvenser af klimaforandringerne. Heriblandt en ny rekreativ park kombineret med skybrudssikring, som er på vej i Scandiagade i København. 

Et 2019 i den digitale transformations tegn
Et kig ud over landets grænser viser, at Atkins Danmark i 2019 øgede sine aktiviteter i Norge. På koncernniveau er selskabet også blevet del af en ny Europa-division, som skal styrke det europæiske samarbejde. 

Herudover fortsætter arbejdet i Danmark såvel som internationalt med den digitale transformation og nye intelligente mobilitetsformer: 

- Vi har stor fokus på at styrke den digitale udvikling, som inkluderer virtual reality og effektivisering af processer og arbejdsmetoder gennem brug af digitale platforme. Samtidig ser vi flere interessante projekter inden for Intelligent Mobility, hvor Atkins har vundet alle de tre udbudte kontrakter på assessment af testprojekter med førerløse køretøjer i Danmark, siger Eva Rindom. 

Fakta: Atkins Danmark

Atkins er en del af SNC-Lavalin koncernen, er en af verdens største rådgivervirksomheder med mere ned 50.000 ansatte på verdensplan.

I Danmark tæller Atkins 470 specialister, rådgivere og projektledere. I Danmark er kernekompetencerne særligt inden for jernbaner, broer og konstruktioner, veje, risk management, miljø og klima, trafik- og byudvikling, it og geodata, intelligent mobilitet, energi, bygherrerådgivning og projektledelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126