23948sdkhjf

Rekordår for nordjysk rådgiver

2018 blev det hidtil bedste år for den rådgivende ingeniørvirksomhed Frandsen & Søndergaard i Aalborg. Virksomheden realiserede sidste år en omsætning på 24,5 millioner kroner, mens antallet af medarbejdere ligeledes vokser.

– I 2017 gennemførte vi et stort strategiudviklingsprojekt, der var med til at afdække, at Frandsen & Søndergaard rummede et stort, uforløst potentiale. Det er vi godt i gang med at indfri, og vi er glade for, hvor godt det er taget imod af kunderne, siger Mikael Vest, der indtrådte som professionel bestyrelsesformand for selskabet samme år.

Tæt på målet
Ifølge strategien skulle Frandsen & Søndergaard fordoble både omsætning og medarbejderstab frem mod 2020. Virksomheden omsatte dengang for 15,7 mio. kroner og havde 17 ansatte, hvorfor rekordregnskabet fra 2018 er et stort skridt imod en opfyldelse af målsætningen efter bare halvandet år.

– Selvom vi i år fylder 60 år, så er vi i vores livs bedste form. Det har været en spændende rejse, og vi er meget tilfredse med årsregnskabet for 2018, konstaterer adm. direktør Peter Gasberg.

Årets resultat blev i 2018 på 8,4 millioner kroner mod 4,3 millioner kroner i 2016. Da Frandsen & Søndergaard er et kommanditselskab, kan resultatet dog ikke sammenlignes med eksempelvis anparts- og aktieselskaber, da løn til ejerkredsen samt virksomhedsskat ikke er afholdt, når resultatet opgøres.

Rekruttering er et problem
Ejerkredsen består udover Peter Gasberg også af Kristoffer Jørgensen og Marinus Møller, og alle tre er ingeniører. Det samme er de fleste af virksomhedens medarbejdere, og netop manglen på ingeniører har været en udfordring de seneste år:

– Vores vækst har været betinget af et målrettet arbejde på at være en attraktiv arbejdsplads, således at vi kunne tiltrække ingeniører til virksomheden. Det er heldigvis lykkes langt hen ad vejen, men det har ikke været let, og vi har da også i lange perioder haft ubesatte stillinger og har det fortsat, fortsætter Peter Gasberg.

Klima er vigtigt
Han og de øvrige partnere oplever generelt en byggesektor med et højt aktivitetsniveau - foreløbig uden tegn på afmatning. I 2019 vil virksomheden dog også have fokus på at konsolidere sig og at sikre, at interne processer, kompetenceudvikling m.v. også er i centrum:

– Vi har en langsigtet strategi, og vi vil også være her om 15 år, når vi fylder 75. Derfor skal vi konstant have fokus på at levere en høj kvalitet, siger Peter Gasberg og fortsætter:

– Det bliver mere og mere komplekst at bygge, og samtidig skal vi være foran den digitale udvikling og de mange nye værktøjer, som udvikles til byggesektoren.

Han siger supplerende, at krav til eksempelvis energi, klima og bæredygtighed er eksploderet de seneste år. Det gælder blandt andet områder som fx DGNB, cirkulær økonomi m.v. På det område er det vores strategi at være en markant spiller. 

Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 20,1 17,6
Resultat af primær drift 8,4 8,3
Årets resultat 8,4 8,3
Balancesum 9,0 9,2
Egenkapital 3,7 2,4
Antal ansatte 22 18
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204