23948sdkhjf

Østjysk team bag Hedensteds nye demensbyggeri

Projektet omfatter 60 boliger, 7 aflastningsboliger, et demenscenter samt service- og fællesarealer.

Det bliver et stærkt team med rødder i det østjyske, som skal udvikle det nye demensplejecenter i Hedensted.

Skala Arkitekter og Østjysk Boligselskab af 1976 står bag det forarbejde, som danner grundlag for, at den almene boligorganisation er udvalgt til opgaven, der omfatter 60 boliger, 7 aflastningsboliger, et demenscenter samt service- og fællesarealer.

Østjysk Boligselskab skal varetage projektet som bygherre og ejer. På arkitektsiden er det Skala Arkitekter med Karlsson Arkitekter som underrådgiver, der skal rådgive og udvikle projektet. Hedensted Kommune skal varetage ledelsen af det nye center efter aflevering.

Udvikling, byggegrundskvalificering og lokalplanudarbejdelse vil foregå i indeværende år. Derefter vil den endelige udbudsform blive bestemt. Projektering er planlagt til at foregå i 2020, mens byggeriet udføres i 2021 og 2022.

Kender hinanden
De to arkitektfirmaer har erfaring med at skabe demensvenlige rammer for mennesker med særlige behov for pleje og omsorg. Det handler helt overordnet om at skabe tryghed og hjemlige omgivelser, hvor beboeren trygt kan bevæge sig rundt.

Sammen med Østjysk Boligselskab har Skala Arkitekter også prøvet kræfter med lignende opgaver før.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Skala Arkitekter på tidligere projekter, og derfor har vi forventninger om endnu et godt og velgennemført projekt, lyder det fra Helle Bro Pedersen, Østjysk Boligselskab, i en pressemeddelelese.

Hun henviser dermed til boligprojektet Constantiaparken i Hedensted som eksempel på et vellykket samarbejde mellem de to parter.

Fakta: Demensplejecenter i Hedensted

Bygherre: Østjysk Boligselskab
Rådgiver: Skala Arkitekter med Karlsson Arkitekter som underrådgiver
Tid: Udvikling, byggegrundskvalificering og lokalplanudarbejdelse foregå i år, hvorefter den endelige udbudsform bestemmes. Projektering er planlagt til at foregå i 2020, mens byggeriet udføres i 2021/ 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11