23948sdkhjf

Se hvem der er kommet i Kraks Blå Bog

207 personer har fundet vej ind i den nyeste udgave af opslagsværket - et par håndfulde fra områder omkring byggeriet

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers var ventet blandt de nye navne i 2019-20 udgaven af Kraks Blå Bog, men han er blot én ud af 207 personer, som alle har "særlig betydning inden for deres felt".

- Mange yder deres indsats uden for offentlighedens søgelys - det kan være med forbilledlig forskning, med toplederopgaver i den offentlige forvaltning, i virksomheder og i organisationer eller med kunstneriske præstationer på vedvarende højt niveau, fortæller Bolette Rud. Pallesen fra Gads Forlag, der står bag udgivelsen, i en pressemeddelelse.

Nye i Kraks Blå bog

Et udpluk af de i alt 207 personer, som er optaget i 2019-2020:

Arkitektur :
Louis Andreas Becker, designdirektør og partner, Henning Larsen Architects
Erik Brandt Dam, arkitekt og lektor, Erik Brandt Dam Arkitekter
Marianne Levinsen, arkitekt MAA, Marianne Levinsen Landskab Arkitektur
Camilla Richter-Friis van Deurs, stadsarkitekt, Københavns Kommune

Byggeri :
Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør, Per Aarsleff Holding A/S
Hilde Tonne, Chief Innovation Officer, Ramboll Group A/S

Industri :
Kent Damsgaard, direktør, Dansk Industri (DI)
Anders Erik Runevad, CEO, Vestas Wind Systems A/S
Jakob Christian Scharff, branchedirektør, Dansk Industri (DI)

IT & Tech :
Helene Egebøl, adm. direktør, Schneider Electric Danmark

Blå Bog spænder som opslagsværk vidt - både hvad angår områder og brancher, men også i den forstand, at mange af de optagne selv favner bredt, tilføjer hun.

Det er op til den enkelte selv at levere input til sin biografi i Blå Bog, hvilket gør det muligt for de optagne at give deres biografi et personligt præg.

- Selvfølgelig inden for bogens meget stramme leksikale form, siger Bolette Rud. Pallesen.

207 nye farver
Blå Bog fyldt med farverige personligheder fra alle dele af det danske samfund - billedligt talt fra forretningsgrå habitter over militærgrønne uniformer til hvide kitler og kreative tekstiler i alle regnbuens farver.

Blå Bog udkom første gang i 1910, og tæller i dag 8.555 biografier. Den digitale pendant på www.blaabog.dk, som redaktionen og de optagne har mulighed for at opdatere løbende rummer samtlige biografier på de cirka 30.000 personer, Blå Bog har skildret i årenes løb.

Læs også: Nyt om navne


Af de 207 nyoptagne i bogen er 70 kvinder (34 pct.) og 137 mænd (66 pct.). Fra sportseliten fodboldspilleren Pernille Harder, som med sine 26 år samtidig er den yngste nyoptagne, og Lars Christiansen, den mest scorende landsholdsspiller i dansk håndbold.

Erhvervskarrierer ligger til grund for flere nyoptagne som for eksempel adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen fra Per Aarsleff og de fire arkitekter, som det fremgår af faktaboksen. I alt 10 personer med relation til bygge- og anlægsbranchen har i år fundet vej ind i opslagsværket.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.187