23948sdkhjf

E&P tænder lyset på den gammel glødepærefabrik

”Den Grønne Fatning”, et boligbyggeri med 244 boliger på Dansk Glædepære Industris gamle grund i Herlev, er færdig to måneder før tid. 

Totalentreprenøren på projektet, Enemærke & Petersen, har nu afleveret det 313 mio. kr. dyre projekt til bygherren, Elf Development. 

- Vi har under hele byggeprocessen arbejdet intenst med planlægningen af byggeriet – det har haft afgørende betydning for, at vi hurtigt har absorberet de forsinkelser, der altid opstår og i dag kan aflevere to måneder før tid, fortæller Ulrik Kristensen, projektchef i Enemærke & Petersen, i en pressemeddelelse. 

Beboerne i ”Den Grønne Fatning” har netop fået nøglerne til deres nye bolig. Og når de går ud på deres altaner, kan de kigge rundt på en bebyggelse med lejeboliger, ejerboliger og ungdomsboliger - de sidste administreres af KAB. 

Der er tale om selvstændige bebyggelser, som varierer i højde og facadeudtryk, og som tilbyder en bred variation af lejligheder lige fra små ungdomsboliger til femværelses lejligheder. I alt 244 lejligheder er fordelt på 164 boliger, 43 ungdomsboliger og 37 ejerlejligheder. Ejerboligerne er på 3-4 værelser fra 98-111 kvmLejeboligerne er på 2-4 værelser fra 78-121 kvm. 

Minutiøs planlægning
Den Grønne Fatning-byggepladsen har været en del af Enemærke & Petersens store produktivitetsprojekt, som har kørt i de sidste to år, for at sikre byggeriernes kvalitet og de rettidige afleveringer. 

Ulrik Kristensen fortæller, at entreprenørvirksomheden opnår stor effekt af at arbejde med LEAN-principper og Last Planner System-værktøjet: 

- Vi har blandt andet brugt cyklogram-planlægning, hvor vi minutiøst planlægger de forskellige håndværksarbejder, ligesom vi kigger ind i hvilke udfordringer, der potentielt kan opstå på projektet og sørger for at de ikke udvikler sig til forsinkelser.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125