23948sdkhjf

Troldtekt sætter tidligere Velfac- og Dovista-topchef for bordenden

Efter et planlagt formandsskifte er Kurt Bering Sørensen er ny mand i spidsen for Troldtekts bestyrelse.

- Som ny bestyrelsesformand vil jeg fastholde kursen. Troldtekt skal fastholde og udbygge sin position som markedsleder i Danmark og bygge på med vækst fra nye markeder. I første omgang er det internationale fokus især på Sverige og Tyskland, hvor der allerede er etableret datterselskaber, siger Kurt Bering Sørensen i en pressemeddelelse. 

I næsten tre årtier var han administrerende direktør i først Velfac og siden Dovista, som er paraply for en række nordeuropæiske brands inden for vinduer og yderdøre. 

Han har siden 2017 siddet i Troldtekts bestyrelse, og et ”generationsskifte” har længe været planlagt.  Den hidtidige bestyrelsesformand, 75-årige Nils Nygaard, fortsætter indtil videre som menigt medlem. 

Har bevist sig i de to år i bestyrelsen
Foruden sin erfaring med vækst via internationale datterselskaber har Kurt Bering Sørensen også kendskab til familieejede virksomheder. 

Troldtekts administrerende direktør, Peer Leth, glæder sig til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand. 

- Jeg er glad for, at Kurt har sagt ja til at overtage posten efter Nils Nygaard. Med sin baggrund inden for afsætning, sit kendskab til at operere via datterselskaber og sine kompetencer fra branchen er Kurt et perfekt match til at understøtte vores strategi. Det har han også vist i sine første to år i bestyrelsen, siger Peer Leth. 

Formandsskiftet skete på generalforsamlingen 25. april 2019. Foruden Kurt Bering Sørensen og Nils Nygaard består bestyrelsen af Jens Bach Mortensen (tidl. direktør i Jeldwen) og Vilhelm Hvid (tidl. direktør i Stibo).

Fakta: Kurt Bering Sørensen

- Medlem af bestyrelsen for Troldtekt A/S siden 2017 og ny formand per 25. april 2019.

- Adm. direktør i Dovista A/S i perioden 2004-2016. Dovista, som er en del af VKR Holding, tæller en række nordeuropæiske brands inden for vinduer og yderdøre, herunder Velfac.

- Adm. direktør i Velfac A/S i perioden 1988-2004.

- Desuden medlem af bestyrelser for flere andre virksomheder, herunder Borg Automotive A/S og Dansk Stålindustri Gruppen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125