23948sdkhjf

Grøn maskinhandel rydder op

Svenningsens, der er blevet opkøbt af Nellemann Gruppen, har fyret ni medarbejdere. Synergiprocessen er dermed sat ind

I forbindelse med Nellemann Gruppens overtagelse af Svenningsens i Kastrup, blev det meldt ud, at man ville ensrette virksomheden en del, så man havde fokus på de rette markeder, og på en sammenhængende produkt portefølje.

Samtidig skal man finde de synergier, der igen kan gøre forretningen rentabel.

Det havde så for nylig en konsekvens med afskedigelsen af ni medarbejdere.

- Vi ved godt, at der går alle mulige rygter, blandt andet at Bobcat skulle være på vej væk fra os. Det kan jeg sige, ikke er tilfældet. Bobcat er et stærkt mærke inden for den grønne sektor, hvor rigtig mange anlægsgartnervirksomheder og andre i vej- og parksektoren samt landbruget bruger maskinerne, og det gælder alle typer af maskiner, teleskoplæssere, gravemaskiner mv. siger direktør Kristian Refnov til Licitationen - Byggeriets Dagblad, og han tilføjer:

- Bobcat er et af de tre-fem stærke mærker, som bliver i huset, og som vi vil bygge på fremover, netop fordi mærket faktisk supplerer de øvrige rigtigt fint, siger han.

Svære år
Det er ikke nogen hemmelighed, at firmaet har været mærket gennem nogle indtjeningsudfordringer de sidste par år, hvilket formentligt også var den overvejende årsag til at familien Svenningsen valgte at sælge.

Firmaet tabte i regnskabsåret 2017, der går fra oktober 2016 til udgangen af 2017, næsten 10 mio. kroner, og tjente kun lidt det foregående år.

Firmaet er ramt af en golfbranche i krise, og det betyder færre investeringer i nye maskiner til drift og vedligeholdelse.

Golfsektoren har været en hjørnesten i virksomheden, og den tørre sommer sidste år har sat streg under krisen i sektoren, og dermed også hos leverandørerne af maskiner.

Anlægsgartnerbranchen er den anden del af den grønne sektor, som firmaet hviler på. Denne branche er også ramt af en tør sommer sidste år, men klarer sig alligevel på det jævne.

Svenningsens er en af Danmarks største leverandører af professionelle maskiner og tilbehør til pleje og vedligeholdelse af vej- og græsarealer samt entreprenørmaskiner.

Blandt firmaets kunder er stat og kommuner, entreprenører, golfklubber, boligselskaber, anlægsgartnere og udlejningsfirmaer.

I maj 2017 opkøbte Nellemann Gruppen aktiemajoriteten i Svenningsens Maskinforretning A/S

Vej, park og landbrug
Med opkøbet i Svenningsens er Nellemann stærkt tilbage som hovedaktør inden for vej-, park- og landbrugsbranchen, nu i hele Skandinavien.

Beslutningen om at forene de to gamle familievirksomheder skal ses i lyset af de store ændringer og den rivende udvikling, som markedet for især landbrugstraktorer i dag er inde i.

Kundernes krav og ønsker til købsmåder, fleksibilitet og servicering har ændret sig og nærmer sig mere og mere det, man oplevede i bilbranchen allerede for flere år siden - en trend, man også ser i resten af verden.

Det stiller nye og anderledes krav til leverandørerne og lægger op til nogle større enheder, der har de fornødne ressourcer til at imødekomme og håndtere kundernes individuelle behov inden for køb, leje, leasing, deleordninger og eftermarkedsservice.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.363