23948sdkhjf

Optimisme forud for Kloakmessen 2020

Kloakmessen i Fredericia byder blandt andet på nye tiltag omkring DM i Kloakarbejde

Om ni måneder nedkommer MESSE C og Danske Kloakmestre med den fjerde udgave af "Kloakmessen" i Fredericia, og arrangørerne forventer endnu en velskabt succes.

Det skriver Danske Kloakmestre i en pressemeddelelse:

- Vi har tårnhøje forventninger. Branchen udgøres jo naturligvis af en ret fast defineret skare, så messen kan ikke vokse 10-15 procent hvert år - det er der ikke fagfolk og relaterede firmaer nok til. Men vi arbejder benhårdt på hele tiden at være attraktiv for udstillere og besøgende, og vi håber og tror, vi kan lægge nogle procent ovenpå i 2020-udgaven også, siger Mikael Skov, bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre.

Vind i sejlene
Han oplever en branche med masser af vind i sejlene:

- Når jeg taler med kollegerne, er det mit klare indtryk, at der er fuldt blus på derude. Tendensen er, at der er lidt stilstand på den offentlige side, men det mere end modsvares af travlhed på det private marked, vurderer Mikael Skov.

Han tilføjer, at der stadig mangler hænder i faget:

- Men vi hører fra erhvervsskolerne om stigende interesse for vores branche, så det er meget glædeligt. Jeg håber, vores tiltag i 2018 og 2019 kan understøtte den udvikling, lige som Kloakmessen og DM i Kloakarbejde kan stimulere interessen yderligere, mener Mikael Skov.

DM med publikumstribuner
Konceptet for netop DM i Kloakarbejde bliver ændret lidt i 2020-udgaven, oplyser tovholder Flemming Geipel fra Danske Kloakmestre.

- Området har hidtil ligget centralt i udstillingsområdet, og det har give nogle logistiske udfordringer, blandt andet med at køre de 100 kubikmeter sand ind. Der er også lidt musik og larm fra området, og det er nogle af udstillerne ikke så glade for.

- Derfor har vi flyttet området op i toppen af Hal E. På den måde kan de udstillere, som gerne VIL knytte an til konkurrencen - blandt andet sponsorerne af DM i Kloakarbejde - placere sig tæt på. Desuden laver vi det mere publikumsvenligt med tribuner, hvor tilskuerne kan sidde og følge DM, forklarer Flemming Geipel.

To kategorier
Han tilføjer, at antallet af deltagerkategorier reduceres fra tre til to (uddannede og under uddannelse). Det vil give mere spænding om medaljepladserne på finaledagen, påpeger han.

Kloakmessen 2020 og ikke mindst DM i Kloakarbejde får i øvrigt et boost gennem kloakmesteren, politikeren og YouTube-fænomenet "Kloakministeren" - alias koldingenseren Tobias Jørgensen og hans følgesvend Rasmus Møller.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172