23948sdkhjf

Mini-Manhattan er ét af tre nye bykvarterer i Slagelses

Storstilet plan med 228 private boliger, 194 ungdomsboliger og 6.000 kvm erhverv

Ringparken i Slagelse skal bringens ind i fremtiden. 

Udover Mini-Manhattan, der betegnes som Danmarks mindste storbykvarter, kan slagelseborgerne se frem til det familievenlige kvarter Ringriderbyen og et seniorvenligt slentrekvarter kaldet Radiserækkerne. 

Det er FOB (Fællesorganisationens Boligforening), som vil omdanne Ringparken til de tre nye bykvarterer, skriver Slagelse kommune i en pressemeddelelse. 

Spaden i jorden om tre år 
Konkret er FOBs plan over de næste ti år at omdanne det ensartede boligblokområde til tre mindre kvarterer med en klar og klassisk bystruktur, attraktiv arkitektur, efterspurgte boliger og nye funktioner. Tre kvarterer, som hænger naturligt sammen med den omkringliggende by.

- På den måde opnår vi reelt blandede bykvarterer, som er forskellige i arkitektur og udtryk, siger Flemming Stenhøj Andersen, direktør i FOB, i pressemeddelelsen,

- Selve arbejdet med høringer, godkendelse og investorer regner vi med kommer til at tage tre år, så det egentlig byggearbejde begynder efter planen først i 2023, tilføjer han.

Planerne omfatter blandt andet salg af grundareal til opførelse af 228 private boliger og 94 nye, almene ungdomsboliger. Grundsalg skal også give plads til 6.000 nye kvm erhvervsbyggeri. Ligeledes skal 59 familieboliger omdannes til ungdomsboliger, mens 212 almene familieboliger efter planen skal rives ned.

Boligselskabernes udgifter er beregnet til ca. 420 mio. kr.

Genopliver den gamle drøm
Drømmen om et markant forandret Ringparken tog sin begyndelse for godt to år siden. Her udarbejde FOB deres vision for et tryggere og mere levende byområde. 

- Da Ringparken blev opført, var det datidens drøm om et moderne boligområde, forklarer Flemming Stenhøj Andersen og fortsætter: 

- Den drøm besluttede vi os for at opdatere, og derfor er jeg stolt over, at vi med udviklingsplanen for Ringparken kan anvise en realistisk vej dertil. Planen er lavet i fællesskab med SAB og Slagelse Kommune og skal i de kommende måneder godkendes politisk i byråd og boligselskaber.  

Fakta: Fra Ringparken til Ny Ringby

Udviklingsplanen beskriver, hvordan Ringparken via byudvikling i 2030 fremstår som en blandet by med kun 40 pct. almene familieboliger. For at nå denne procentfordeling indgår det i planen:

  • At frasælge grundareal til opførelse af 228 private boliger og 94 nye, almene ungdomsboliger
  • At frasælge grundareal til opførelse af 6.000 m2 erhverv/udadvendte funktioner
  • At omdanne 59 familieboliger til 100 ungdomsboliger
  • At nedrive eksisterende erhverv og 212 almene familieboliger

I planen er boligselskabernes udgifter beregnet til cirka 420 mio. kr., der søges dækket i Landsbyggefonden.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125