23948sdkhjf

To kranfirmaer løftede opgaven i fællesskab

Palles Kraner og TT Mobilkran udgjorde et stærkt team, da flere hundrede tons byggematerialer skulle løftes på plads til bygningen af Sjællands højeste udsigtspunkt

Det kræver sin kranfører at kunne navigere rundt mellem træerne i en skov med fem ton tunge elementer.
– Som kranfører skal man være fokuseret og dybt koncentreret, når der skal udføres en opgave som denne. Det er rigtig mange kilo, vi svinger rundt med, fortæller direktør Henrik Palle fra Palles Kraner, der har et godt samarbejde med Stål & Design, som de ofte udfører opgaver for.

Palles Kraner beskæftiger 15 mand, ti kraner samt forskellige køretøjer til tunge transporter.

– Med det grej har vi kunnet hjælpe et stykke af vejen. Vi har blandt andet transporteret tårnsektionerne ind i skoven og taget os af de lave løft på de første to tredjedele af tårnet, mens TT Mobilkran har stået for at løfte materiale op på den øverste del af konstruktionen. Det har været en rigtig spændende opgave, som har krævet god kemi og samarbejde samt stor fleksibilitet, da vejret af og til har drillet, men så har vi taget weekender og aftener til hjælp, siger Henrik Palle. Kreative løsninger Direktør Thomas Thaulov fra TT Mobilkran er vant til at have meget lidt råderum omkring sig, da firmaet har mange opgaver i det indre København. Opgaven lå derfor lige til højrebenet, selvom den også bød på udfordringer.

– Den manglende plads var én ting, men her var der også tale om meget tunge elementer, som samtidig skulle lande meget præcist, så smedene kunne montere
dem. Det krævede i flere tilfælde nye kreative løsninger blandt andet specielle løftebeslag, som vi udviklede i samarbejde med Stål & Design. Tårnet er jo rundt og skævt, så det var svært at få materialerne til at hænge i den rette vinkel, så de kunne afleveres til håndværkerne. TT Mobilkran har egen flåde på syv mobile kraner og beskæftiger 10 mand.

– Vi er rigtig gode til at styre kranerne meget præcist, så opgaven skræmte os ikke, og det er selvfølgelig sjovt at være med til at bygge så spektakulært et bygningsværk, hvor ingenting har været prøvet før. Når vi står med sådan en opgave, er vi meget løsningsorienterede, og det er mit indtryk, at alle har taget udfordringen op og er gået helhjertet efter at løse opgaven bedst muligt, siger Thomas Thaulov.

FAKTA

Palles Kraner ApS har base i Præstø, men kører over hele landet. De råder over kraner fra 24 tm til 295 tm og er specialister i godstransport og specialtransport samt kørsel med følgebiler.

www.palleskraner.dk

FAKTA 

TT Mobilkran A/S er hjemhørende i Grevinge og udfører opgaver over hele Sjælland. TT Mobilkran er specialister i (høje) løft af store byggematerialer og både.

www.tt-mobilkran.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.08