23948sdkhjf

Juul Frost vinder nyt boligområde i Haslev

Fællesskab og bæredygtighed er i fokus, når Grøndalsgrunden i Haslev bliver til et nyt boligområde.  

Det er Juul-Frost Arkitekter, som netop har vundet arkitektkonkurrencen for omdannelsen af den cirka 23.000 kvm store grund. Det skriver Faxe Kommune i en pressemeddelelse. 

- Haslev er en rigtigt fin haveby med mange kvaliteter: Gadekær, udeliv - brolagte stræder og grønne stier - og byens arkitektur med mur- og træværk og saddeltage. En dejlig ramme at skulle indpasse nye boliger i. Vi har ikke blot ønsket at tilpasse boligerne den lokale arkitektur, det har også været vigtigt for os at integrere det i byens liv, siger Flemming Frost, som er partner i Juul Frost Arkitekter, i meddelelsen. 

Vandt over Vandkunsten

Plan og Kulturudvalget i Faxe Kommune besluttede den 27. november 2018 at udskrive en arkitektkonkurrence om en helhedsplan for Grøndalsgrunden.

 

Ud over Juul Frosts vinderforslag var også tegnestuen Vandkunsten indbudt til at deltage i konkurrencen.

 

Evalueringsudvalget bestod af Plan & Kulturudvalgets formand René Tuekær, næstformand Tanja Larsson og udvalgsmedlem Nellie Bradsted, centerchefen fra Plan & Miljø samt fagpersoner fra administrationen.

Boligerne kan blive ejer, lejer og andel
Tegnestuen foreslår et boligområde med fire boligklynger omkring et indre stræde. Boligklyngerne består hver især af tre til fire bygninger i to-tre etager, der er op til otte boliger i den enkelte bygning. 

Forslaget er udarbejdet med udgangspunkt i at invitere til fællesskaber på flere niveauer, i den enkelte bygning, i boligklyngen, i området og i bydelen. I hver boligklynge er der et gårdrum, som kan danne rammen om boligklyngens sociale liv.

Der er endnu ikke taget stilling til, om området skal omdannes til ejer-, leje- eller andelsboliger eller en kombination af disse. 

Samtidig forslår vinderforslaget en bydelspark med et aktivitetslandskab i områdets østlige del, med en variation i græsarealer, æbleplantage og områder til leg og sport, der etableres offentlige stier gennem området. 

Det er tanken, at det grønne område skal være til gavn for hele bydelen, og der skal derfor i den videre proces arbejdes med, hvordan det kan lade sig gøre på den bedst mulige måde.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.034