23948sdkhjf

Gammel togremise forvandles til galleri

Aalborgs kreative og sociale iværksætterby Urban City er nu udvidet med stort udendørs galleri under navnet Urban Painters

I Aalborgs gamle, bevaringsværdige togremise fra 1901 finder man den nye kreative og sociale iværksætterby Urban City. Byen er indrettet som en 1.000 kvm stor indendørs campingplads med natur-streetart, skyer i loftet, tagterrasser, mødelokaler og hyggekroge.

Visionen er at danne et socialt, kreativt og bæredygtigt oplevelsesmiljø, hvor virksomheder kan leje sig ind på kontorer i form af upcyclede campingvogne.

Og stifter af Urban City, Christian Helweg, har nu valgt at udvide iværksætterbyen med et stort udendørs galleri med navnet Urban Painters.

Opsætning af 20 store lærreder i op til 6 x 2,5 meter skal give byens mange street art- og graffitimalere mulighed udfolde kunstneriske evner.

- Indtil nu har de unge været nødt til at skrive til fire-fem offentlige afdelinger for blot at komme i betragtning til at få tilladelse til at male på en væg i byen. Det er slut nu, for i Urban Painters-galleriet får kunstnerne frit spil til male på de kæmpe lærreder helt lovligt og hele døgnet rundt, siger Christian Helweg i en pressemeddelelse.

Takkede ja uden tøven
Lærrederne skal hænge på væggene af den gamle togremise. Det eneste krav er, at et færdigmalet lærred skal have lov til at stå uberørt i en måned, så kunstnernes motiver ikke overmales med det samme.

Det er Hustømrerne, der har opsat de forskellige lærreder, som producenten fermacell har leveret uden beregning. Der er tale om cementbaserede Powerpanel H2O-facadeplader.

- Da vi blev spurgt, om vi ville levere pladerne til projektet, takkede vi uden tøven ja. Vi støtter med glæde den gode sag, der tilgodeser de unge og nærmiljøet i byen. Samtidig ved vi, at vores facadeplader matcher kravet om, at lærrederne skal være robuste og klare al slags vind og vejr, siger Jens Norddal, fermacells markedsdirektør i Danmark.

Galleriet åbnede lørdag 13. april.
jsk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.474